Destinatii de toamna : Praga


Zilele frumoase de toamna sunt perfecte pentru un city-break. Daca vrei sa calatoriti pentru cateva zile in centrul Europei, va propun o destinatie minunata: Praga.
Veche, somptoasa, incarcata de istorie, Praga este „orasul de aur”. Capitala republicii Cehia, Praga este situata pe raul Vltava, in Bohemia centrala. Este cunoscuta si admirata pentru diferite monumente si vestigii, pentru muzee si galerii de arta, pentru festivaluri si vernisaje. Aerul vintage al orasului va face sa pasiti intr-o lume fermecatoare.

Daca vrei sa ajungeti la Praga in preajma de Halloween, este o alegere nemaipomenita. Castelul Praga, bijuteria orasului de pe Vltava,  este cunoscut ca cel mai mare palat medieval din lume, ce veghează asupra oraşului din vârfului dealului, la vest de rau.
Din cadrul acestui complex face parte si Catedrala Sfântul Vitus, cea mai mare si cea mai importantă catedrala din Republica Ceha. Capodopera arhitecturala a Bohemiei si Cehiei, dovedeste ca orasul Praga nu a fost din intamplare  numit „Parisul Europei Centrale”.

 Catedrala „Sfantul Vit” a fost situata pe cel mai inalt deal din Praga şi m-a cucerit prin stilul aparte şi prin podoabele exterioare. Intrarea principală este fastuoasă şi se numeste „Poarta de Aur”, pentru ca este suflata cu aur iar mozaicul de pe frontonul sau reprezintă Judecata de Apoi. Catedrala „Sfantul Vit” are patru clopote, clopotul Sigismund fiind cel mai mare din toată Cehia (13500 kg).
Din anul 1921 nu lipseste nici vitraliul din frumosul si istoricul edificiu care are povesti  inspirate din capitolul biblic al Facerii lumii, fiind realizate de Frantisek Kysela. Podul Carol, care datează din 1357, a fost construit pe acelasi loc unde in secolul al XII-lea era situat Podul Judith. Astăzi, Podul Carol este fara indoiala  unul dintre cele mai populare obiective turistice din Praga, datorita comerciantilor  de suveniruri si artistilor locali.


Legatura dintre Vechea si Noua Praga este Piata Wenceslas. Piata Wenceslas este una dintre cele mai frumoase zone din Praga, un spatiu plin de viata, plin de hoteluri, restaurante, cluburi, baruri si magazine diverse, fiind una din cele doua piete centrale din oras La Hotelul Evropa, din piata Wenceslas, a fost cazat Tom Cruise in timpul filmarilor la pelicula de succes Misiune Imposibila.
Muzeul Fantomelor și al Legendelor Pragai si  Muzeul Alchimiștilor formează complexul muzeal Mysteriae Pragensia. Muzeul Fantomelor și al Legendelor Pragai se prezintă drept o expoziție deosebita a celor mai cunoscute și mai interesante fantome și legende vechi din Praga. Muzeul este chiar in mijlocul orașului Praga, pe strada Mostecka, si are doua puncte de atractie.

 Prima este centrată în jurul unui volum imens – o carte gigant de mituri și legende are duc la Genius Loci Pragensis, Duhul Pragai. La parterul muzeului, unde se află cartea, te vei familiariza cu fantomele, pentru că pivnița te va conduce direct în orașul lor. Aici, pe o ulita  a bauturilor spirtoase, se plimba cele mai ciudate si nelinistite fantome din Praga, cum ar fi turcul din Ungelt, Omul de Fier, Duhul Hairy, spiridusii Castelului Praga sau Golem.Daca iti plac poveștile cu fantome și case bantuite, atunci nu ar trebui să eziti să faci o astfel de excursie in weekendul tău la Praga. Se organizeaza astfel de tururi cu ghid atat pe strazile intunecate ale Pragai cat și prin subsolurile caselor vechi, așa că poti alege in functie de cat de multa adrenalina dorești. 

Comentarii

Postări populare