Liliane Bettencourt- o viata dedicata frumusetii
Mostenitoarea imperiului L’Oreal, femeia cea mai bogata din lume – Liliane Bettencourt s-a stins din viata joi 21 Septembrie, la varsta de 94 de ani. Viata acestei mari doamne a modei si stilului, care a condus cu mare succes cea mai mare firma producatoare de cosmetice din lume, n-a fost mereu linistita si senina. Parisul fermecator si fara varsta a gazduit, la Neuilly-sur-Seine, in ultimii ani de viata, eleganta si fascinanta personalitate a Lilianei Bettencourt. Ultimii ani au fost presarati cu scandaluri si anchete judiciare, provenite chiar din sanul familiei sale.


Unica fiica a lui Eugene Schuller, un chimist cu simpatii naziste declarate, Liliane s-a nascut la Paris, la 21 octombrie 1922. Tatal ei a creat o vopsea de par cu proprietati revolutionare, folosind substante sintetice stabile in loc de coloranti naturali pentru par. Afacerea redenumita L’Oreal ajunge la cifre de afaceri ametitoare, fiind preluata de tanara Liliane in 1957, la moartea tatalui ei . Liliane s-a casatorit  la varsta de 27 de ani cu Andre Bettencourt, un tanar cu ambitii politice deosebite, ce va ajunge chiar ministru in cabinetului lui Georges Pompidou.

De-a lungul timpului, compania L’Oreal a cunoscut o expansiune care a dus la crearea unui adevarat imperiu in industria cosmetica. Diferite produse au devenit embleme ale marcii iar vedete din lumea filmului si muzicii au fost , pe rand, ambasadoare ale brandului de renume international. In 2017, Liliane Bettencourt era cea mai bogata femeie din lume, cu o avere estimata la aproape 40 de miliarde de dolari, fiind pe locul 14 in topul Forbes al celor mai bogati oameni ai planetei.

Ultimii ani ai doamnei Bettencourt au fost marcati de scandaluri de evaziune fiscala si finantare ilegala a campaniei electorale a ex-presedintelui francez Nicolas Sarkozy, in afacerea Woerth –Bettencourt. Propria sa fiica, Francoise Bettencourt Meyers , a profitat de starea de sanatate precara a miliardarei si a pus-o sub tutela inca din 2012, fiind inlaturata din consiliul de administratie al companiei.Viata spectaculoasa a Lilianei Bettencourt lasa in urma un gigant al industriei cosmetice, o legenda a Frantei si, mai ales, o gama de  produse deosebite, vandute cu succes in intreaga lume. 

Comentarii

Postări populare