Transsiberianul – o calatorie unica

Viata este o calatorie, nu o destinatie. Calea ferata care strabate continentul asiatic de la vest la est, pornind de la Moskova pana in Extremul Orient la Vladivostok, este o experienta de trait o data in viata. Daca te simti capabila sa traiesti aventura vietii tale, atunci iti recomand cea mai fascinanta calatorie cu trenul din viata ta.9289 kilometri de parcurs, opt fusuri orare si circa 15  zile de calatorie cu trenul – aceasta este calea ferata Transsiberiana. Imensa Rusie ofera peisaje de neegalat, calatorind pe cea mai lunga linie de cale ferata din lume, o minune a tehnicii care te poarta in tinuturi indepartate.
Vara este cel mai popular anotimp pentru a admira dealurile mongoleze si padurile nesfarsit din Siberia. Daca iarna este anotimpul tau preferat, atunci nu ezita sa calatoresti cu trenul intre noiembrie si februarie. Punctul de plecare este chiar capitala Rusiei, superba Moskova. Istorie, farmec si traditii rasaritene fac din acest oras imens o destinatie in sine.


Trenul te va purta peste campii, catre Ekaterinburg, la 2000 de kilometri de Moskova, apoi catre Novosibirsk. Siberia si intinsele paduri ofera privelisti de neuitat. Novosibirsk este al treilea centru cultural si stiintific, dupa Moskova si Sankt Petersburg.


 In drumul spre Mongolia, trenul trece pe langa lacul Baikal, cea mai intinsa intindere de apa dulce din lume. Capitala Mongoliei, Ulaan Bator, este un obiectiv de neratat. Lunga calatorie se incheie la portul Vladivostok, la Marea Japoniei.Acesta este Transsiberianul, iar o mare parte din tainele şi poveştile care îl înconjoară aşteaptă să fie descoperite de tinerii norocoşii care vor reuşi să-l parcurgă prin stepe fara margini şi păduri inghetate.

Comentarii

Postări populare