8 aplicatii despre muzee - cum sa iti dezvolti simtul artistic


Unul din beneficiile vietii intr-o lume legata la inalta tehnologie este accestul fara precedent la resurse si la informatii. Calatorind in jurul pamantului si vizitand cele mai celebre locuri este acum o activitate care se poate face chiar de acasa. 
Chiar daca pana acum nu ai avut ocazia sa vezi anumite opere de arta, acum poti accesa cateva aplicatii online.

Am adunat o colectie de aplicatii mobile care va vor largi orizontul artistic. Acum puteti vedea picturile favorite si sculpturi celebre, aflate in cele mai cunoscute muzee de arta ale lumii, folosind aplicatii pentru dispozitive mobile.

Muzeul Guggenheim

Aplicatia muzeului Guggenheim instalata pe mobilul dumneavoastra va economisi o vizita  costisitoare la New York. Va da sansa sa faceti un tur virtual al celui mai celebru muzeu dedicat artei moderne. Si veti vizita muzeul din confortul casei dumneavoastra. Cu aceasta aplicatie, nu doar ca veti fi la curent cu cele mai noi expozitii dar veti arunca o privire in spatele scenei pentru ultimele piese aduse. Programul ofera si un plan grafic al muzeului cu informatii detaliate despre colectiile de arta. Un bonus de apreciat: puteti sa impartasiti operele de arta favorite cu prietenii din social media si lumea virtuala, cu un simplu share.
Disponibil pe: iTunes, Google Play  Cost: gratis


Muzeul de Stat din  Amsterdam (The Rijksmuseum)
Cele mai celebre piese de arta din muzeul aflat in Amsterdam includ “Rondul de noapte” a lui Rembrandt si picturi de Vermeer. Dar aceste picturi extraordinare nu sunt singurele atractii ale muzeului Rijksmuseum. Multe artefacte si piese deosebite asteapta sa le descoperiti intr-o vizita virtuala. Acompaniata de o muzica agreabila, vizita prin muze este o experienta extraordinara pentru iubitorii de arta.
Disponibil pe : iTunes, Google Play
Cost: gratis


In fiecare an, Muzeul Orsay din Paris atrage milioane de turisti. Daca nu vreti sa stati la cozi, atunci folositi aceasta aplicatie pentru a vizita muzeul. Aceasta aplicatie mobila ofera informatii adaptate si o harta interactiva care va ajuta sa gasiti rapid opera de arta care va intereseaza. Fiind unul din cele mai mari muzee din Europa, muzeul Orsay cuprinde capodopere din intreaga lume, ale celor mai faimosi artisti: Ingres, Delacroix, Manet, Van Gogh, Gaugain.
Disponibil pe : iTunes, Google Play
Cost: $3


 Muzeul  Salvador Dalí
Daca iubiti operele lui Dali, atunci nu ocoliti acest muzeu. Din fericire, nu e neaparat nevoie sa va deplasati pentru a admira arta spaniolului suprarealist. Turul virtual pe care vi-l propune aceasta aplicatie va ofera sansa sa parcurgeti o calatorie fantastica prin viata si opera lui Salvador Dali. Aici gasiti opere din intreaga cariera, de la ceasurile iconice care se scurg la iluzii vizuale si simboluri avantgardiste
Disponibil pe : iTunes, Google Play
Cost: gratisAceasta aplicatie exploreaza 14 capodopere din colectia muzeului Prado, incluzand “Las Meninas” de Velasquez, “Gradina desfatarilor umane” a lui Hyeronimus Bosch si “Autoportetul” lui Durer. Desi numarul operelor dearta este limitat, le puteti studia la rezolutie maxima, si puteti descoperi detalii ascunse si secrete. Va poate mira, dar multe opere de arta ascund simboluri ascunse si acest program exact asta va dezvaluie, istorii extraordinare despre fiecare pictura in parte.
Disponibil pe: iTunes, Google Play
Cost: iTunes — $4.5, Google Play — de la  $0.6 la  $2
Comentarii

Postări populare