BB cream, CC cream, DD cream. Ce alegem?

Cand am auzit prima data de BB cream, ma intrebam ce oare au mai descoperit specialistii din domeniul frumusetii, dar nici nu m-am obisnuit cu notiunea de BB cream, ca a si aparut CC cream, si in ultimul timp tot aud de DD cream. Dar ce sunt si cu ce ne ajuta aceste creme?


BB cream vine de la "blemish balm" sau "beauty balm" insemnand balsam de frumusete. BB cream-urile sunt defapt o combinatie dintr-o crema cu pigmenti (fond de ten) care are si avantajul ca hidrateaza tenul si mascheaza cearcanele, aduc beneficii avand antioxidanti inclusi, chiar acopera si ridurile fine si da tenului stralucire. Insa are un grad de acoperire foarte mic, poate fi folosit mai degraba ca primer, decat pe post de fond de ten, sau sunt bune pe tenurile care nu au probleme, fiind perfect pentru ca nu incarca fata.

CC cream este un fel de BB cream dar imbunatatit, diferenta fiind ca are un grad de acoperire un pic mai mare. Imbogatit cu vitaminele C si E, CC cream-ul are o textura mai usoara. CC vine de la "color control" sau "color correcting" adica corectarea culorii, ofera protectie UV, ascunde imperfectiunile reducand roseata si ridurile. Dar nici acesta nu poate fi folosit in locul fondului de ten, CC cream-ul axandu-se mai mult pe rezolvarea problemelor tenului si apoi pe acoperire. Fiind considerat mai mult o crema, se spune despre CC cream ca rezolva problemele tenului printre care: reduce porii, tratament pentru cuperoza, crema depigmentara etc.

Sa vedem ce semnifica si DD cream, DD vine de la prescurtarea " dynamic do-all" sau "daily defense" si reprezinta o combinatie intre primele doua, avand in plus un grad de acoperire mai mare, acest produs spre deosebire de celelate, poate fi folosit ca fond de ten, corecteaza nuanta tenului acordand acestuia un aspect natural, are si un factor de protectie solara foarte ridicat.

Acum ca am lamurit ce semnifica fiecare in parte, mai ramane sa va alegeti varianta de "cream" potrivita nevoilor voastre.

Comentarii

Postări populare