Beneficiile iasomiei

Iasomia este originara din regiunile tropicale si se gasesc aproximativ 200 de specii, majoritatea cresc catarandu-se pe alte plante.
Se poate planta in gradina, primavara foarte devreme sau toamna, si are nevoie de spatiu pentru a creste armonios.
Florile de iasomie sunt folosite pentru ceai, sirop de iasomie si ulei esential de iasomie.





Ceaiul de iasomie este bogat in antioxidanti si are multe beneficii: scade colesterolul si nivelul trigliceridelor, ajuta la scaderea in greutate, si chiar incetineste evolutia cancerului (in special cancerul mamar si de prostata). Este foarte aromat si consumat zilnic, mai ales in China, deobicei preparat  cu ceaiul verde. Ceaiul de iasomie este utilizat si pentru tratamente cosmetice, infuzia si compresele cu ceai de iasomie sunt tocmai bune pentru ten, in mod special pentru tenul gras.




Uleiul de iasomie este utilizat in special in aromaterapie pentru efectul relaxant si calmant. Uleiul este folosit cu succes si la masaj pentru ca ajuta la calmarea durerilor, iar compresele cu apa calduta amestecata cu cateva picaturi de ulei, sunt folosite pentru retragerea inflamatiilor.
Mirosul imbietor al iasomiei este folosit ca afodisiac, asa ca un mesaj cu acest ulei este foarte binevenit in serile romantice. Si tot datorite aromei sale, uleiul este folosit pentru alungarea simptomelor de anxietate.

Iasomia mai are si proprietati expectorante, asa ca uleiul de iasomie este bun si pentru desfundarea nasului. Daca ranile minore sunt unse cu ulei de iasomie se cicatrizeaza mai repede datorita efectului cicatrizant al acestei plante.



Comentarii

Postări populare