Beneficiile lecturii asupra creierului

Studiile stiintifice arata ca prin lectura materia alba a creierului isi mareste volumul, conexiunile pe care creierul invata sa le faca in urma citirii multor carti, duc la inmultirea considerabila a neuronilor.

Cititul este un mod de relaxare, ce este mai frumos decat sa te lasi cuprins de lumea personajelor din carti, sa iti imaginezi locuri si situatii, care fara carte nu stiai  ca exista.
Unii cercetatori din Spania sustin ca nu exista mare diferenta, care se inregistreaza la invelul creierului, intre ceea ce se intampla real sau ce se intampla atunci cand citim despre o anume experienta.

Beneficiile lecturii sunt multiple, pe langa actiunea pozitiva care se intampla la nivelul creierului, se spune despre citit ca prelungeste viata, conform studiilor facute de oamenii de stiinta de la Universitatea Yale, au sanse de 23% mai putin de a muri prematur. Si beneficiile nu se opresc aici, cu cat citesti mai mult cu atat iti imbunatatesti cultura generala, ai o exprimare fluenta si coerenta, prin citit vocabularul se imbogateste, cu cat citesti mai mult cu atat ai capacitatea de memorare mai buna, si o imaginatie mai bogata.

Cartile sunt considerate o terapie impotriva stresului. Stresul stand la baza multor boli ale acestui secol: depresia, riscul de accident vascular cerebral si boli de inima.
Din pacate oamenii de azi, foarte putin mai transforma cititul  intr-un hobby, as spune un hobby care ajuta cu adevarat din multe puncte de vedere. Multi acuza acesta lipsa de interes pentru carti, din cauza timpului, intr-adevar avem multe de facut pe timpul zilei, dar o carte nu este foarte grea si poti sa o iei oriunde, in autobuz, la munca sa citesti in pauze sau atunci cand astepti pe cineva.

Comentarii

Postări populare