Ce plante sunt potrivite in dormitor ?

In dormitor sunt binevenite cateva plante verzi, cu conditia sa stii sa le alegi

Una dintre plantele considerate potrivite pentru dormitor este Sansevieria, sau limba soacrei. Principalul ei avantaj este legat de  pretentiile modeste de apa, lumina si atentie, lucru care o face potrivita pentru dormitor,unde principala noastra grija este somnul, si nu contemplarea florilor. Asta nu inseamna ca nu-i apreciem modelul inconfundabil al frunzelor si aspectul lor sanatos
.

Daca preferi flori mai sofisticate, orhideea poate transforma orice dormitor intr-un spatiu intim, dandu-i un aer elegant si feminin. Aseaza orhideea intr-un loc luminos, la fereastra, si bucura-te in fiecare zi de privelistea florilor sale delicate.Orhideele pot supravietui mai multe sezoane,iar printr-o ingrijire adecvata rezista mult timp.


In ciuda numelui sau dificil de retinut, Epipremnum este o planta pe care multa lume o indrageste si o recomanda pentru aspectul frunzelor sale bogate si pentru usurinta cu care poate fi crescuta.

Daca vrei sa dai un aer exotic dormitorului poti opta pentru un ghiveci cu Dracaena. Este o planta nepretentioasa si placuta, dar nu o recomandam familiilor cu copii sau animale, din cauza frunzelor sale toxice.

Planta de cauciuc  sau binecunoscutul ficus elastica este o prezenta obisnuita in multe locuinte si in multe dormitoare, pe care le infrumuseteaza cu frunzele sale mari si viguroase. Iubitorii de plante exotice vor aprecia fara indoiala o astfel de planta in dormitorul lor.


Inchei lista plantelor recomandate pentru dormitor cu Zeezee, o planta exotica usor de intretinut, cu frunze cerate care o fac sa para artificiala si cu un nume care ne face sa zambim.


Comentarii

Postări populare