NOUTATI
latest

Ciocolata - cat si cum o consumam?

Ciocolata numai este un aliment interzis in dieta noastra. Dupa numeroase studii care s-au facut in legetura cu consumul de ciocolata, s-a ajuns la concluzia ca aceasta are un efect pozitiv asupra organismului uman.

Cu ceva timp in urma medicii ne sfatuiau sa evitam acest aliment care are un continut mare de zahar, asa ca persoanele care tineau cura au evitat-o total, acum ciocolata este inclusa in multe cure de slabire, insa nu orice fel de ciocolata, cea mai sanatoasa varianta a ciocolatei este cea care are un continut de cacao de cel putin 80%, adica ciocolata neagra.

Ciocolata placerea nevinovata, cu gustul ei inconfundabil care ne incanta papilele gustative, este desertul preferat a multora dintre noi, asa ca numeroase persoane se bucura ca, desi ciocolata mult timp a fost blamata, acum a ajuns sa fie recomandata chiar de medici.  Dar este bine de stiut ca aceasta nu trebuie consumata in exces. Medicii recomanda consumul ei zilnic, dar nu in cantitati mari, 2 - 3 patratele sunt suficiente pentru a ne bucura de beneficiile ciocolatei.

Care sunt aceste beneficii?

Cantitatea mare de antioxidanti. Ciocolata contine antioxidanti intr-o cantitate foarte mare, fapt pentru care ajuta la intarzierea imbatranirii si deteriorari celulelor, lupta impotriva radicalilor liberi, si la imbunatatirea memoriei.

Mentine greutatea optima. Cu ajutorul unui patratel sau doua de ciocolata neagra pe zi activitatea enzimelor care digera grasimi, se imbunatateste. Ciocolata mai are si rolul de a reduce pofta de mancare.

Reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Procyanids, este o substanta care se gaseste in cacao, care ajuta la stabilizarea tensiunii arteriale. Pe langa aceasta ciocolata mai poate creste si nivelul colesterolului.

Ne binedispune. Componentele din ciocolata cresc nivelul serotoninei, iar aceasta duce la alungarea stresului.

Studiile facute ciocolatei au scos la iveala foarte multe beneficii, toate arata ca daca consumam ciocolata neagra, organismul noastru o sa aibe numai de castigat, asa ca alege un sortiment de ciocolata neagra preferat si nu uita sa consumi cateva patratele pe zi (sa nu fie mai mult de 3 patratele). Te vei bucura atat de beneficii, dar si de gustul ei minunat.

« PREV
NEXT »

Niciun comentariu

Facebook Comments APPID