City-break de toamna - Cluj Napoca


 Vara sunt o gramada de optiuni pentru vacanta, avem de ales din multitudinea de statiuni de pe litoralul romanesc, cat si alte destinatii din Europa care abunda de oferte all-inclusiv la malul marilor.
Dupa ce ne-am bucarat de o vara plina de soare, mare si plaja, ne intrebam unde o sa mergem in weekend-urile sau mini-vacantele de toamna.
Iata o lista cu orase din Romania si Europa care merita vizitate.

Printre orasele din Romania care merita vazute as bifa Cluj-Napoca, situat in zona centrala a Transilvaniei, in 2015 a devenit Capitala Europeana a Tineretului. Clujul are tot ce ar trebui sa aiba un oras modern: atmosfera, energie vibranta si un istoric bogat.
Piata Unirii din Cluj este cea mai mare piata medievala din Romania, aici se gasesc si cateva magazine cu marci de prestigiu.
Alte atractii ale Clujului pot fi: Parcul Central, Cetatuia, Gradina Botanica (una dintre cele mai mari si bogate gradini botanice), Bastionul Croitorilor, si multe altele.

Cu siguranta un weekend este prea putin pentru a vizita Cluj-Napoca.

Pe langa marile capitale  ale Europei, care sunt vizitate de foarte multi turisti, mai sunt si alte orase, cum este cazul Barcelonei, unul dintre cele mai indragite orase europene. Aflat in nord-estul Spaniei, Barcelona este capitala Cataloniei, o comunitate autonoma. In acest frumos oras gasesti de toate: mare, munte, cladiri spectaculoase, parcuri multe si preturi bunicele.
Principalul obiectiv turistic este celebra catedrala Sagrada Familia, capodoperea neterminata a lui Gaudi.
Printre multele obiective care nu trebuiesc ratate se numara: Gradina zoologica, Acvariul din Barcelona, celebrul bulevard Las Rambla, Piata Spaniei, Parcul Montjuic, si lista poate continua. Daca hotarati sa vizitati acest minunat oras nu o sa regretati niciodata, chiar o sa doriti sa reveniti.

De germani se tot spune ca sunt oameni reci si severi, dar asta nu cred ca ne impiedica sa vizitam orasul Leipzig din estul Germaniei. Acest oras are un trecut marcat de mari artisti precum: Bach, Wagner, Goethe, Neitzsche. Este cunoscut si sub numele de "Orasul Eroilor", avand un rol important in caderea Zidului Berlinului. In centrul orasului se gasesc o multime  de baruri, pub-uri si restaurante. Printre atractiile orasului Leipzig se numara: Crama Auerbach, gradina zoologica, Piata Naschmarkt, Palatul Gohliser Schlosschen.

Agentiile de turism ofera o multime de oferte pentru city-break-uri, trebuie doar sa ne hotaram ce vrem de la un city-break si sa cautam cele mai convenabile oferte.


Comentarii

Postări populare