Culori indicate in dormitor

Atunci cand vine vremea reamenajarii locuintei sau doar a unei camere, cel mai mult ne preocupa culoare pe care o vom alege sau combinatia de culori.

In acest articol vreau sa vorbesc despre culorile care sunt potrivite in dormitor. Avand in vedere ca somnul este vital pentru sanatate, deci camera in care dormim trebuie sa creeze o atmosfera relaxanta. Alegerea paletei cromatice din dormitor depinde de gusturile fiecaruia.
Un ghid al celor mai folosite culori in amenajarea dormitorului, si influenta pe care acestea o au asupra psihicului, poate ajuta in alegerea culorilor perfecte pentru fiecare.
 

Tonurile de verde deschis dau o stare de liniste si calm, verdele mai este numit si culoarea sanatatii, pe langa aceasta a fost declarat culoarea anului 2017 in materie de amenajari interioare.
Albul este culoarea claritatii si a puritatii, daca albul predomina in dormitor, acesta va parea mai spatios si luminos. Culoarea alb stimuleaza gandirea.
Culoarea bleu este asociata cu cerul, astfel da senzatia de transparenta si liniste.
O nuanta luminoasa de roz emana feminitate si senzualitate.

Din categoria culorilor inchise, cele mai intalnite intr-o camera de dormit sunt: rosul, visiniu, violet chiar si portocaliu inchis.
Rosul este culoarea pasiunii, aceasta culoare este potrivita intr-un dormitor matrimonial, fiind afrodisiac.
Pentru a creea o atmosfera relaxanta in spatiul de dormit am putea alege violetul, care are proprietati calmante. Din punct de vedere cromatic se poate combina cu diverse culori, pe langa alb, negru si gri (care se asorteaza cu majoritarea culorilor) violetul mai merge combinat cu: nuantele deschise de maro, accente de roz care estompeaza din severitatea violetului, galben si multe altele.
 Orice cromatica alegem pentru dormitor, daca la finalul zilei avem o stare de bine si confort, atunci ne-am atins acopul si am facut alegerea potrivita.

Comentarii

Postări populare