Cum ne machiem in functie de culoarea ochilor.

Atunci cand iti alegi culoare fardului de ploape pe care vrei sa o aplici, de regula trebuie tinut cont de culoarea irisului si de cea a parului. Parul incadreaza fata si scoate in evidenta toate trasaturile, pentru machiajul ochilor trebuie sa folosim farduri care sa ii puna in evidenta. Cele care au culoarea ochilor deschisa arata bine daca aplica pe ploape nuante de fard in tonuri mai inchise, iar cele care au ochii negrii, sunt mai norocoase, pot sa aleaga orice culoare de fard. Exista trei nuante neutre care se potrivesc indiferent de culoarea ochilor: bej, crem si maro.

Desi la noi in tara predomina persoanele cu ochii caprui, acestea sunt avantajate deoarece li se potrivesc mai toate nuantele de fard, dar cele mai inspirate culori ar fi: nuantele de mov, verde chiar si tonurile de maroniu si auriu. Pentru un look mai dramatic este perfect sa optati pentru nuantele de albastru inchis sau albastru metalic. Pentru persoanele cu ochii caprui deschis sunt recomandate in special culorile metalizate: auriu, gri sau verde metalizat.

Ochii albastri sunt cei mai cuceritori ochi, desi persoanele cu ochii albastrii au o privire angelica, este mai dificil de gasit nuante care sa accentueze profunzimea, fiind mai dificil sa ii puna in valoare. De regula pentru ochii albastrii se aplica un fard in nuante mai naturale: roz mat sau sidefat, bronz, lavanda, indigo. In general se recomanda fetelor cu ochii albastrii sa nu foloseasca fard albastru, acesta culoare se poate folosi numai daca contrasteaza, adica merge aplicat un albastru inchis daca irisul este albastru deschis si invers.
Fetele cu ochii verzi pot opta pentru tonuri de mov, roz, maro, dar si pentru griul inchis, chiar negru. Persoanele cu ochii verzi sunt mai rar intalnite si de aceea de multe ori nici nu trebuie prea mult fard pentru a iesi in evidenta, o nuanta naturala de piersica poate contura foarte frumos ochii verzi.

Comentarii

Postări populare