Cum ne prezentam la un interviu de angajare?

 Ai terminat liceul/ facultatea/ postliceala etc, si vrei sa te angajezi, intri pe toate site-urile cu job-uri si incepi sa aplici pentru posturile mult visate. Vine si ziua cand vei fi contactat sa te prezinti la un interviu si te intrebi ce este de facut pentru a arata ca tu esti cel mai bun si ca pe tine trebuie sa te aleaga angajatorul. In acest caz trebuie sa crezi zicala "prima impresie conteaza", chiar este adevarata, pentru ca alta sansa sa impresionezi angajatorul nu ai decat la interviu.

Pentru inceput, ca sa arati angajatorului ca iti pasa si ca iti doresti postul este bine sa te informezi despre firma angajatoare, in ce domeniu activeaza, ce asteptari au de la noul angajat, ce presupune postul pe care vrei sa te angajezi.

Dupa ce te-ai informat vine vremea sa te gandesti cum te imbraci. In primul rand cel mai important este sa ai o tinuta ingrijita, oricat de bine si de potrivit ti-ai ales tinuta, daca este sifonata sau murdara, nu o sa faci deloc o impresie buna.

Costumul format din pantaloni, camasa si sacou ramane o idee inspirata, in cazul femeilor in locul pantalonilor puteti sa optati pentru  fusta, dar sa nu fie prea scurta, ideal este pana sau dupa genunghi, dar nici prea stramta. Pana nu demult negru, alb, gri, in general culorile sobre, erau culorile alese cel mai des pentru tinuta destinata prezentarii la interviu, acum, spre exemplu daca vrei sa te angajezi intr-un domeniu in care trebuie sa-ti folosesti creativitatea, poti arata asta si in hainele pe care alegi sa le porti la interviu, adaugand o pata de culoare tinutei.

In ceea ce priveste incaltamintea este bine sa alegi o pereche de pantofi cu toc gros, mic sau mediu. Accesoriile trebuie sa fie si ele in concordanta cu tinuta aleasa, geanta trebuie sa fie business, in culori sobre, in general inchisa la culoare, iar bijuteriile trebuie sa fie fine si cat mai putine.

Dupa ce ai ales tinuta mai ramane decat sa te incarci cu optimism si sa ai incredere in fortele propri.

Comentarii

Postări populare