De ce stam in relatii care ne fac rau?

Sa fi intr-o relatie este foarte placut, sa stii ca ai pe cineva langa tine pe care te poti baza in orice moment este reconfortant, dar ce facem atunci cand relatia in care ne aflam ne face mai mult rau decat bine.

Sunt multe cupluri care stau in relatie doar de dragul de a fi intr-o relatie. Dar o relatie trebuie sa fie una sanatoasa, in care sa te simti implinit si complet. Daca partenerul tau te desconsidera, te umileste, te ignora, sau in cele mai grave cazuri sunt violenti, este bine sa numai irosesti nici o secunda alaturi de aceea persoana.

De cele mai multe ori persoanele care se simt nefericite intr-un cuplu evita sa puna capat si sa se desparta de persoana care le face rau, aceasta pentru ca intervine frica: frica de a ramane singuri, frica de a incepe alta relatie de la zero si de un posibil nou esec, dar si din cauza ca au investit prea mult timp si sentimente in aceea relatie.
Unii oameni nu reusesc sa se faca prea placuti, nu au carisma sau nu reusesc sa atraga prin nimic, iar aceasta ii impinge sa ramana in aceasta relatie toxica, care ii macina in fiecare zi, care le otraveste sufletul.

Printre cuplurile casatorite care au acest gen de relatie toxica, se formeaza acele chingi sociale care fac despartirea si mai grea, una ar fi teama de a nu fi judecat de catre altii, in special de familie, bunurile care le au in comun, copii, etc.

Este minunat sa ai pe cineva langa tine, dar trebuie sa fie un om echilibrat, sa aveti cam acelasi fel de a gandi, sa nu te subaprecieze, trebuie sa fie partenerul care stie sa te respecte si sa vrea sa evoluati impreuna.
Daca ai o relatie toxica, care iti face rau, este timpul sa faci ceva, sa te slefuiesti, sa devi un om interesant si independent si sa nu-ti mai fie frica de nou, sa ai puterea sa o iei de la capat.

Comentarii

Postări populare