Despre talismane

Conform definitiei din dex, talismanul reprezinta un mic obiect, considerat in credintele mistice ca fiind inzestrat cu o forta magica supranaturala si care are puterea de a da ajutor celor care il poarta.
Orice obiect poate deveni talisman, obiectele gasite din intamplare pot deveni talisman, in general monedele gasite pe jos se transforma in amulete care, se zice, ca aduc bunastare celor care le gasesc.

Talismanele au rolul de a apara de rau pe cel care il poarta, sau ii aduc noroc. In multe tari s-a adoptat un obiect care a devenit un fel de talisman national.
Amuleta Nazar din Turcia, mai este numit si "ochiul albastru", in Romania este mai cunoscut ca "ochiul Lui Dumnezeu", acest talisman are menirea de a ne apara impotriva raului.
Alt talisman care are menirea de a ne proteja este Hamsa din Istrael, este acel talisman in forma de mana cu ochi in mijloc, noi il cunoastem sub numele de "mana Mariei"
Potcoava, a fost considerat talisman prima data in SUA, dar acum este cunoscut in toata lumea ca talismanul care aduce noroc, la fel ca trifoiul cu patru foi care este un talisman aducator de noroc.
Talismane puternice sunt considerate cristalele si pietrele perecum: ametistul, cuart, rubin, agat, opal, topaz, si multe altele, pietre care atrag energiile pozitive si le aduce in viata celor care poseda una dintre aceste pietre. In general pietrele sunt alese in functie de zodie, fiecare zodie avand una sau mai multe pietre norocoase.

Talismanele, chiar daca unii considera ca actioneaza ca un efect placebo, aduc beneficii asupra noastra deoarece ne da un plus de incredere si ne ajuta sa gandim pozitiv.

Comentarii

Postări populare