Despre tenul gras

Persoanele cu tenul gras se simt norocoase doar dintr-un singur punct de vedere, ridurile apar mult mai tarziu fata de persoanele cu tenul normal sau uscat, dar in rest numai sunt atat de norocoase. Tenul gras este mult mai problematic: absoarbe mai repede mizeria, este mai predispus la aparitia de puncte negre, pete, acnee, cosuri. Acest tip de ten necesita curatare si o ingrijire mai atenta. Cremele si cosmeticele folosite de persoanele cu tenul gras trebuie sa fie speciale pentru acest tip de ten, deoarece celelalte creme pot face mai mult rau decat bine. Ar trebui pus mai mult accentul pe produsele de curatare decat pe cele de hidratare, tenul gras practic mai mult se auto-hidrateaza.

Ingredientele din produsele cosmetice destinate acestui tip de ten ar fi bine sa fie pe baza de apa, sa aiba antioxidanti, dar si cremele cu silicon sunt bune pentru tenul gras, deoarece acestea au tendinta sa usuce tenul. Persoanele cu tenul gras trebuie sa evite pe cat posibil uleiurile minerale: parafina lichida, parafina ceara, vaselina. Cele mai indicate ar fi creme care au in compozitie ceai verde, musetel, rodie.

Masca de fata din argila verde si miere poate prevenii formarea acneei, la fel de buna este si combinatia de apa de trandafir si lemn de santal rosu, sunt foarte indicate deoarece curata porii de toxine si sebumul in exces.

Pe piata sunt multe produse destinate acestui tip de ten, important atunci cand vreti sa va luati ceva este sa cititi cu atentie eticheta si sa incercati sa evitati pe cat posibil cosmeticele care au un continut mare de ulei. Cel mai bine investiti mai mult in produsele de curatare: in demachiant, apa micelara, geluri de curatare, apa termala care este buna pentru toate tipurile de ten, lotiune tonica etc.

Comentarii

Postări populare