Destinatia perfecta - Thailanda

Thailanda este o tara din sud-estul Asiei, se invecineaza cu Cambodgia si Malaezia.
Capitala Thailandei este Bangkok. Strazile capitalei sunt ticsite de tabere care au de toate, insa se gasesc si numeroase shopping centers si mall-uri, printre care Chatuchak Market, care este cea mai mare piata din Thailanda si este deschisa sambata si duminica, aici se gasesc multe produse locale: uleiuri aromate, ceramica, decoratiuni, confectii si multe alte lucruri. Bangkok-ul este un oras viu colorat si este renumit pentru templele si monumentele sale. Dar capitala Thailandei nu este singurul loc de vizitat din aceasta tara. Milioane de turisti aleg ca destinatie Thailanda si datorita plajelor sale cu nisip alb si junglelor luxuriante de munte.
"The land of smiles", asa cum este numita Thailanda datorita ospitalitatii locuitorilor, ofera celor care trec pe acolo o viziune diferita asupra vietii, si trec cu blandete de la traditie la modernism.
Desi in Thailanda este mai tot timpul vreme frumoasa, cea mai buna perioada de mers acolo este intre lunile octombrie - aprilie, pentru ca atunci este vreme uscata si racoroasa.
Celebra pentru numeroasele insule cu multa verdeata si cu nisipurile aurii de la malul apei de un turcoaz sclipitor, cea mai mare si vizitata insula din Thailanda este Insula Phuket, lunga de 50 de kilometrii, insula se mandreste cu o plaja enorma si o viata activa de noapte, mai ales in orasul Patong.

Alte insule la fel de cautate sunt Insulele Phi Phi. Exista un loc in aceste insule, mai precis in Koh Phi Phi, unde turistii sunt nevoiti sa imparta plaja cu maimutele care stau sa se odihneasca.
Elefantii sunt animale venerate in aceasta tara si se gasesc multe tabere de elefanti unde poti sa petreci o zi cu ei, dar elefantii mai pot fi vazuti in mediul lor, alaturi de pasari exotice si multe alte animale tropicale, in celebrul Parc National Khao Yai care este defapt o jungla bogata.

Daca tot ati ajuns in Thailanda incercati mancarea, care este incredibil de buna, imbina mancarea indiana cu cea chinezeasca, cu un gust picat si cu varietatea de legume si fructe tropicale, este un deliciu.

Comentarii

Postări populare