NOUTATI
latest

Etapele unei despartiri dureroase

In viata se intampla ca relatia in care esti implicata sa nu mearga asa cum iti doresti, si ajungeti la punctul in care trebuie sa va despartiti. Unele persoane trec mai usor peste trauma despartirii, altele mai greu, depinde foarte mult de cat de implicate au fost in relatie, sau cat de mult au iubit persoana de care s-au despartit. Nu conteaza cat de mult a durat relatia, poate sa fi durat o luna, sau mai multi ani, conteaza cata iubire ai investit, cu cat ai iubit mai mult cu atat mai dureroasa este despartirea.

Atunci cand despartirea este dureroasa, intervin cele cinci stadii ale suferintei: negarea, furia, targuiala, deznadejdea si acceptarea. Toti trecem prin aceste stadii, si fetele si baietii, durerea este resintita la fel pentru ambele sexe.

1. Negarea. Se produce imediat dupa despartire, este mai mult vorba de socul despartirii, ti se va parea intreg procesul ruperii relatiei greu de gestionat. Ai tendinta sa negi realitatea, si sa nu-ti vina sa crezi ce tocmai ti s-a intamplat.
In acest stadiu cel mai bine este sa discuti cu o prietena, sa te confesezi si sa spui exact ceea ce simti, daca negi faptul ca despartirea nu a avut loc, risti sa ramai blocata in acest stadiu si aceasta iti va face mai mult rau.

2. Furia. Dupa ce ai trecut de faza negarii, o sa ai momente in care iubirea ta pentru fostul se transforma in ura. O sa fi furioasa pe el, pentru ca te-a facut sa treci prin aceasta despartire. O sa incepi sa rupi pozele, sau lucrurile primite de la el, o sa incepi sa-l vorbesti de rau pe la prieteni. Ar fi bine, totusi, sa nu actionezi in aceasta etapa, pentru ca actiunile tale vor fi din ura si furie, daca simti ura mai bine scrie despre ea, decat sa actionezi, aceasta te va ajuta sa te mai calmezi un pic.

3. Tanguiala. Dupa ce ura a trecut, si te-ai mai calmat un pic, ajungi si la negociere, in acest stadiu iti promiti tie ca pe viitor te vei comporta diferit cu viitorul tau partener. In acest stadiu incerca sa nu-l contactezi pe fostul pentru a negocia cu el, asta nu va face decat sa se reia de la inceput procesul despartirii.

4. Deznadejdea. Suferinta pricinuita de despartire pare foarte coplesitoare, chiar daca ai trecut de primele trei stadii, tot simti durere, ti se pare ca nu se mai termina niciodata, te simti lipsita de speranta, viitorul ti se pare intunecat fara el. In acest stadiu este bine sa iesi cat mai mult cu prietenii, si sa ai in preajma ta numai oameni optimisti.

5. Acceptarea. Dupa toate etapele prin care ai trecut iti vei da seama de ce s-a intamplat, accepti despartirea, desi inca te mai doare, este momentul cand iti dai seama ca a fost o experienta care te-a invatat sa fi mai puternica, si sa te uiti la viitor cu optimism.

« PREV
NEXT »

Niciun comentariu

Facebook Comments APPID