Floarea iubirii - Trandafirul

 Trandafirul este o planta ornamentala perena din familia Rosaceae. Este una dintre cele mai iubite flori in jurul careia s-au scris multe legende, una dintre legende spune ca a fost creat de zeita floilor de la greci, Chloris cu ajutorul altor zeitati: Afrodita zeita iubirii care i-a daruit frumusete, Zephye zeul vantului care a dat norii la o parte pentru a oferi lumina soarelui si Ares zeul razboiului care i-a creat spinii pentru a se apara. Se mai spune ca trandafirul a aparut din surasul lui Cupidon, iar spinii sunt sagetile acestuia.
Este cunoscut in toata lumea ca fiind floarea iubirii, este cea mai daruita floare de ziua indragostitilor.


Trandafirul se gaseste intr-o multitudine de culori, dar cele mai comune sunt nuantele de rosu, roz, galben si alb.
Trandafirul rosu transmite dragoste pasionala, cel roz inseamana fericire, este floarea emotiilor blande. Galbenul se spune ca este culoarea geloziei iar albul simbolizeaza puritate si gingasie.

Aceasta floare deosebit de frumoasa nu este cultivata doar pentru frumusete,trandafirul fiind folosit si in prepararea diverselor tratamente cosmetice terapeutice, dar si in alimentatie, cu totii stim delicioasa dulceata de trandafiri dar si siropul de trandafiri care au o aroma inconfundabila.
Uleiul din petale de trandafir este folosit in industria cosmetica si farmaceutica pentru efectele sale miraculoase asupra pielii, are proprietati astringente, calmante si regenerante.

Trandafirul este o floare uimitoare, de aceea este indragit de multa lume si chiar este pomenit deseori in literatura, in poemele si in cartile marilor scriitori.Comentarii

Postări populare