Frumusete artificiala - femeia de plastic

Frumusetea naturala a inceput sa piarda teren in fata frumusetii artificiale, foarte multe vedete au cel putin o operatie estetica, si cum oamenii se ghideaza dupa ceea ce fac si cum arata vedetele, s-a ajuns ca spitalele si clinicile  care au sectie de chirurgie plastica sa fie foarte cautate si asta nu pentru probleme medicale ci pentru un moft. Rinoplastia foarte rar se mai face pentru a corecta deviatia de sept si cat mai des pentru a corecta sau micsora forma nasului.
Operatia de marire a sanilor cu implant este cea mai solicitata, si aceasta operatie provoaca dependenta, sunt femei care au numeroase interventii de acest gen, trecand mereu de la o marime mai mica la una mai mare. Practic cam cu aceasta interventie au inceput schimbarile pe care femeia si le-a facut, dar apoi ca un boom a venit schimbarea totala: botox in buze, pometi ridicati, mese in par, liposuctie, in concluzie orice parte a corpului se poate schimba.

Dar cum ramane cu frumusetea naturala, de ce numai este suficient sa iti aplici un machiaj bun, de ce trebuie neaparat sa ajungi la bisturiu pentru a repara micile defecte. Raspunsul este ca traim dupa stereotipuri, ne luam drept model perfectiunea, si atunci in psihicul nostru se produce un declic, numai suntem multumite cu ceea ce avem si ca sa fim fericite trebuie sa facem ceva.
Asa se ajunge la interventiile de modificare a esteticii, dar problema este ca de multe ori nu ajunge doar o interventie, ne gandim ca ar fi bine venit un face lifting, o mica modificare la fese, si uite asa se ajunge la femeia de plastic, care se pare ca in zilele noastre chiar are succes. Nu invatam nimic din numeroasele cazuri in care vedetele ajunse la o varsta mai inaintata au cam exagerat cu operatiile ajungandu-se la un rezultat dezastruos.

Toate vrem sa fim frumoase si admirate, sa ne simtim bine cu noi insine, sa ne simtim intregi. Daca totusi simti ca este cazul sa schimbi ceva recurgand la bisturiu, este bine sa o faci, dar la fel de important este sa stii cand sa te opresti.

Comentarii

Postări populare