NOUTATI
latest

Idei de Halloween

Halloween, sarbatoarea colorata a toamnei, este insotita de decorarea dovlecilor. Simbolul lui Jack O’Lantern, dovleacul scobit a dat nastere unei traditii simpatice, apreciate deopotriva de adulti si de copii.Va propun o noua idee, in loc de dovleci portocalii, incercati ananasii.Aceasta noua moda a fost lansata pe Instagram, de unde pozele cu lanterne din ananas s-au viralizat. 
In afara de faptul ca arata foarte bine, decoratiunile din ananas sunt delicioase, deoarece pot fi mancate cand sarbatoarea se sfarseste.Ceea ce scobiti din ananas poate constitui, in bucatele mici, un ingredient apreciat al salatei de fructe. Adaugati cateva alte fructe taiate marunt, zahar si arome, si salata e gata!Pentru a va face o lanterna de Halloween dintr-un ananas, nu trebuie decat sa urmati pasii pe care i-ati fi facut in cazul in care ati folosi un dovleac.

Cumpara un ananas cat mai voluminos si potrivit ca marime - nici prea mare, dar nici foarte mic. De asemenea, trebuie ca  ananasul sa fie  proaspat, altfel se va strica foarte repede.In supermarket gasesti ananasi perfect copti,, alege-i cu grija.

Urmeaza etapa de  taiere a capacului. Pentru acest lucru ia un cutit cat mai bine ascutit pentru taiat,, de preferinta, cu lama zimtata. Fii sigura ca veti obtine o gaura cat mai mare, pentru ca altfel va va fi foarte greu sa scobesti  interiorul. 

Pentru scobirea  interiorului se foloseste un cutitas sau o lingura cu margini taioase. Cu aceasta se scoate miezul si se curata si peretii interiori ai ananasului - e bine ca peretii ananasului sa nu fie nici foarte grosi, dar nici exagerat de subtiri
Cu un cutit ascutit se traseaza partile ce urmeaza a fi decupate din ananas. Decupeaza cu grija modelul dorit, exact cum ai proceda in cazul unui dovleac.Pentru a nu se oxida si pentru a tine cat mai mult, poti aplica vaselina sau zeama de lamaie pe marginile decupate.In loc de lumanare, care inegreste interiorul ananasului sau poate chiar sa deformeze ananasul, se poate folosi o mica lanterna. Acum te poti bucura de sarbatoare! Trick or treat!


« PREV
NEXT »

Niciun comentariu

Facebook Comments APPID