Julia Roberts - 50 de ani

Julia Roberts este un nume care déjà face parte din istoria Hollywoodului. Celebra actrita este una dintre cele mai admirate si mai iubite femei de pe marile ecrane, iar filmele sale unele dintre cele mai populare. De-a lungul carierei sale de pana acum, Julia Roberts a stralucit in intruchiparea celor mai diverse personaje, a primit numeroase premii si si-a dezvoltat cariera nu numai  ca actrita, ci si in spatele camerelor de filmare ca producatoare.
Julia Fiona Roberts s-a nascut in data de 28 octombrie 1967, in Atlanta, Georgia. Parintii sai s-au cunoscut in timp ce jucau in  productii teatrale pentru armata. Atat fratele sau, Eric Roberts, cat si surorile sale, Lisa Roberts Gillan si Emma Roberts, sunt actori de cinema sau teatru. Cu toate acestea, Julia Roberts nu a dorit de la inceput sa urmeze calea artistica a familiei sale, dorind sa devina medic veterinar.
Insa, dupa terminarea liceului, s-a mutat la New York si a inceput sa participe la auditii, sa ia cursuri de actorie, dar si de modeling. In anul 1993, Julia Roberts s-a casatorit cu cantaretul de muzica country Lyle Lovett, insa casnicia lor s-a incheiat prin divort doi ani mai tarziu. Actrita a fost implicata in mai multe relatii cu alti barbati celebri din istoria filmului.
 In anul 2002, aceasta s-a casatorit cu cameramanul Daniel Moder, pe care l-a cunoscut pe platourile de filmare de la The Mexican. Cei doi formeaza si in prezent o familie, impreuna cu cei trei copii ai lor: Henry Daniel si gemenii Hazel Patricia si Phinnaeus Walter. Debutul Juliei Roberts a fost unul destul de greoi, in anul 1987 ea avand numeroase roluri mici in felurite productii. Succesul cinematografic a venit in 1988, cand a primit un rol in ”Mystic Pizza” si cand a aparut intr-un episod din” Miami Vice”.
Urmatorul an a promulgat-o in randul actritelor de top, dupa ce a jucat in filmul Steel Magnolias, pentru care a primit o nominalizare la Oscar si Premiul pentru Cea mai Buna Actrita intr-un rol secundar la Globurile de Aur. De aici au urmat o sumedenie de filme exceptionale, in care Julia Roberts s-a remarcat prin talentul sau deosebit. Cele mai cunoscute filme ale sale de pana acum au fost: Steel Magnolias, Pretty Woman, Erin Brockovich, My Best Friend's Wedding, Notting Hill, Runaway Bride, seria Oceans, Valentine's Day, Eat, Pray, Love si Mirror, Mirror.
Cele mai importante roluri ale sale i-au adus si numeroase nominalizari la galele de premiere internationale. Primul premiu a fost cel pentru rolul din filmul « Magnolii de otel »,  insa Julia Roberts nu s-a oprit aici. Portretizarile sale de exceptie i-au adus si alte premii mult ravnite, cum ar fi Globul de Aur pentru cea mai buna actrita pentru «  Pretty Woman » si pentru « Erin Brockovich » si Oscarul pentru cea mai buna actrita in «  Erin Brockovich ».

Julia Roberts implineste astazi 50 de ani, insa ramane aceeasi frumusete calda si fermecatoare, cu un zambet cuceritor, care i-a atras admiratia a milioane de fani de pretutindeni. 

Comentarii

Postări populare