Micropigmentarea sprancenelor, o tehnica mult asteptata

 Traind in secolul vitezei ne ramane atat de putin timp pentru noi: mancam ce apucam, dormim putin, ne machiem pe fuga. Noroc ca odata cu trecerea timpului avanseaza si tehnologia, astfel in domeniul cosmeticii si al machiajului s-au descoperit tehnici care sa ne ajute pe noi, in sensul ca numai pierdem atat de mult timp in fata oglinzii. Una dintre aceste tehnici este micropigmentarea sprancenelor (machiajul semipermanent).
Cu toate ne dorim sa avem sprancene impecabile care sa ne scoata in evidenta trasaturile fetei. De cele mai multe ori cand ne pensam singure gresim forma lor ajungand la un rezultat dezastruos.


Cu ceva ani in urma a aparut ceea ce parea atunci o inovatie in arta machiajului, tatuarea sprancenelor, curand s-au descoperit cateva dezavantaje: sprancenele nu arata chiar natural si nu se duce in timp, nu este un lucru foarte bun atunci cand vrei sa schimbi forma sprancenelor.

Artistii in make up au incecat sa gaseasca alta solutie, asa s-a ajuns la micropigmentare, o tehnica care se face folosind pigmenti cosmetici medicinali. Spre deosebire de tatuarea sprancenelor micropigmentarea este o procedura mai blanda, se lucreaza chiar sub primul strat al epidermei folosindu-se o crema cu efect anestezic pentru a diminua durerea. Tehnica fir cu fir care este folosita la micropigmentare imita firul de par al sprancenelor dandu-i un aspect natural.
Oricine, daca nu are probleme medicale care sa interzica aceasta procedura, poate sa recurga la aceasta tehnica.
De obicei micropigmentarea se realizeaza in doua etape: in prima etapa se stabileste forma si culoarea, se deseneaza un contur folosindu-se un creion cosmetic, iar in a doua etapa se trece la desenarea, cu pigment, fir cu fir a sprancenelor. Dupa ce vindecarea este completa, perioada de 3 - 4 saptamani se mai revine asupra sprancenelor pentru accentuarea culorii.
Pigmentii aplicati au o durata de rezistenta de aproximativ 1 - 2 ani, aceasta depinde si de obiceiurile fiecareia dintre noi, o expunere indelungata la soare sau solar, peeling-urile chimice pot duce si ele la pierderea pigmentilor.
Costul micropigmentarii depinde de la salon la salon, pretul fiind influentat in general de produsele folosite.

Specialistii in make up lucreaza in continuu la tehnici noi care sa ne ajute sa scapam de grija zilnica pentru aplicarea machiajului, asa ca cine stie in viitor ce tehnici vor aparea, eu abia astept sa vad cu ce ne vor surprinde.

Comentarii

Postări populare