Nu renunta la mersul pe jos


Sunt atat de multe activitati de facut in fiecare zi, incat ne este imposibil sa renuntam la masina sau la transportul in comun, trebuie sa ajungi la serviciu sau la scoala, dupa trebuie sa ajungi la magazin sau sa platesti niste facturi, sau sa te intalnesti cu prietenii, asa ca ne-am obisnuit sa ne urcam in masina si sa ajungem mai repede in locurile unde avem nevoie. Mai rar folosim mersul pe jos ca mijloc de a ajunge dintr-un loc in altul, si nici nu ii dam asa mare importanta, nu pare un exercitiu complicat si nu vedem beneficiile care le are asupra intregului organism. Mersul pe jos chiar are multe avantaje care nu trebuiesc trecute cu vederea.

Studiile arata ca mersul pe jos reduce riscul de aparitie a diabetului, reduce hipertensiunea, si elimina aparitia obezitatii. Plimbarile pe jos, ca sa aiba efect asupra organismului trebuie facute cu regularitate in fiecare zi cate o ora, in ritm alert. Spre deosebire de exercitiile fizice grele la care depui efort mai mare, rezultatele se vad intr-un timp mai scurt, dar daca practici mersul pe jos zilnic rezultatele se vad in timp dar se mentin.

Populatia a ajuns atat de sedentara si greu de convins sa faca miscare, dar trebuie sa renuntam macar la un drum cu masina, sa alegem sa mergem pe jos. Un drum spre scoala / serviciu, sau decat sa alegem sa luam ceva de la magazinul din cartier, mai bine mergem pana la un hipermarket, sau seara in loc sa stam cu iubitul sa ne uitam la un film si sa mancam pop-corn, mai bine iesim la o plimbare.

Mersul pe jos reduce si pofta de mancare, te face mai creativ, si pe langa aceasta este o activitate care ajuta mediul inconjurator, daca mai multi oameni ar alege mersul pe jos in locul masinii nu ar mai exista atata poluare.

Comentarii

Postări populare