Paris - orasul iubirii


Unul dintre cele mai frumoase orase ale Europei, Parisul este preferat de multe cupluri pentru a-si celebra iubirea. Este considerat un oras romantic datorita celebrelor poduri de pe Sena care s-au umplut de lacatele indragostitilor, cum ar fi Pont des Arts, Passarelle Leopald-Sedor si Pont de l'Archeveche.


Capitala Frantei, Parisul este traversat de fluviul Sena, este vizitat de aproximativ 17 milioane de turisti straini anual, fiind considerat cel mai vizitat oras din lume. Mai este supranumit in multe feluri, pe langa orasul iubirii, mai este cunoscut si ca orasul luminii, al artei si al modei. Este un oras care trebuie vizitat macar o data in viata, Parisul este cea mai cautata destinatie pentru luna de miere, dar daca ai ocazia, poti sa-l vizitezi oricand deoarece ofera o multime de atractii turistice.


Celebrul Turn Eiffel, inalt de 324 m, a devenit simbolul Frantei.
Catedrala Notre Dame, este considerata cea mai intunecata catedrala gotica.
Muzeul Louvre, unde sunt expuse Mona Lisa, Venus de Milo, si alte opere de arta, in jur de 40000 din care doar 5000 sunt expuse. Nu este cel mai mare muzeu, dar este cel mai important, avand sub cupola lui multe opere de arta ale marilor artisti ai lumii.
Renumitul cabaret Moulin Rouge care a fost fondat in 1889.
Plus multe alte obiective care nu trebuiesc ratate: Palatul Luxembourg, Centrul George Pompidou, Pantheonul, Place de la Concorde, cel mai mare Disneyland, important este sa aveti timp sa le vedeti pe toate.


Sub nici o forma sa nu ratati o plimbare pe cea mai cunoscuta alee din lume,  Champs-Elysees, unde se gasesc o multime de cafenele, cinematografe si magazine de lux.
Daca ajungi o data in Paris sigur vei vrea sa-l mai vizitezi si a doua oara, fiind un oras foarte ofertant, aici vei avea parte de seri romantice de neuitat, dar si de sedinte interminabile de shopping.

Comentarii

Postări populare