Pericol de sanatate - mancare pe fond nervos

Unele persoane au tendinta sa-si ascunda sentimentele negative in mancare, sa manance pe fond nervos. Atunci cand sunt nemultumiti de viata lor, cand se simt singuri sau orice problema se iveste zi de zi, acesti oameni dau iama in frigider si manaca tot ce prind chiar daca nu le este foame. De cele mai multe ori se simt vinovati ca au mancat mult, dar cu prima nemultumire care o au mananca din nou. si cel mai rau este ca prefera, de regula, mancarea nesanatoasa, in special dulcurile, pentru ca zaharul stimuleaza creierul, iar acesta transmite o senzatie de bine si de usurare.

Persoanele care mananca pe fond de stres incearca sa-si umple golul din viata lor, sau incerca sa inabuse tristetea, dar acest lucru nu se intampla, niciodata mancarea nesanatoasa nu este folosita ca terapie in tratarea bolilor pe sistem nervos, mancatul in exces nu ajuta cu nimic, el nu trateaza nici depresia si ricam sa ne punem viata in pericol daca nu mancam cum trebuie si cum este sanatos. Asa se ajunge foarte repede la obezitate, iar kilogramele in plus se dau foarte greu jos.

In general acesta boala, pentru ca da, mancatul in exces la unele persoane se transforma in boala, care trebuie luata in serios si tratata, isi are radacinile din copilarie, copilul care invata de mic sa fie rasplatit cu dulciuri atunci cand este cuminte, asa va fi si adultul, dupa o zi grea si stresanta la serviciu se va rasplati cu ceva dulce, si multi ajung sa fie dependenti de mancare, de starea de bine pe care acesta o provoaca pentru moment, cand mancarea s-a terminat, s-a terminat si starea de bine. Atunci cand emotiile sunt coplesitoare, mintea cauta o modalitate sa se simta bine.

Ca sa reprimi pofta de mancat pe fond nervos, cel mai bine este sa te indrepti catre altceva care sa-ti dea o stare de confort: un masaj sau o baie relaxanta, o plimbare in natura, sau sa asculti muzica, sau cu orice altceva care te face sa uiti de mancare, si care de asemenea iti da o stare de bine si relaxare.

Schimba stilul de viata, si cauta solutii la problemele tale, in loc sa le ingropi in mancare.

Comentarii

Postări populare