NOUTATI
latest

Scapa de complexe

Multe dintre noi avem complexe legate de aspectul fizic, statutul social sau complexul de inferioritate. Etalonul de frumusete pe care mass-media il promoveaza ne complexeaza pe majoritatea dintre noi. Defectele fizice ne fac sa ne concentram doar pe ele, si tot ce facem are tendinta sa se invarta in jurul defectelor. Daca nu suntem multumite de nasul nostru, de greutate, de inaltime, de sani, si asa mai departe, ne concentram pe faptul ca trebuie sa ascundem aceste defecte si omitem calitatile sau numai avem energia necesara sa punem accentul pe calitati.

O persoana complexata, este o persoana care are stima de sine scazuta. Daca vrem sa scapam de complexitate, este bine sa ne privim unicitatea noastra, si sa nu ne mai comparam cu alte persoane care in mintea noastra, sunt mult mai frumoase, sau mai inteleigente sau mai bogate.

Drumul spre inlaturarea complexelor este unul lung si anevoios, prima data trebuie sa faci eforturi pentru a recastiga respectul fata de tine, daca tu nu te respecti, ce pretentii sa ai ca altii sa o faca.

Intotdeauna focalizeaza-ti atentia asupra calitatilor, si numai pierde timpul gandindu-te cum sa scapi de defecte. Defectele fac parte din noi, si de multe ori ele arata ca suntem umane si unice, asa ca incearca sa nu iti distorsionezi singura imagine din oglinda.

Daca complexul tau este unul ce tine de personalitate, spre exemplu, ti se pare ca nu esti suficient de apta sa vorbesti in public, ca nu ai o cultura generala vasta pentru a face acest lucru, acesta este din cauza ca te compari cu diverse persoane care se pricep foarte bine la a vorbi in public. Daca tot ai tendinta de a te compara cu alte persoane, incerca sa vezi si ce poti face tu, si ele nu pot.

Chiar daca crezi ca faci prea multe greseli, gandeste-te ca nici un om nu este perfect, probabil ca alte persoane fac mai multe greseli ca tine, asa ca incerca sa te pui intr-o lumina mai buna, si incearca sa-ti pui calitatile in valoare, pentru ca sigur sunt persoane care vor sa fie ca tine.
« PREV
NEXT »

Niciun comentariu

Facebook Comments APPID