NOUTATI
latest

Schimbari venite odata cu majoratul

Varsta de 18 ani reprezinta pragul dintre adolescenta si maturitat, multe dintre voi isi doresc sa ajunga la aceasta varsta, pentru ca aceasta inseamna independenta. Asteptati cu nerabdare aceea petrecere a majoratului, care trebuie sa fie fabuloasa, asa cum se zice "o data faci 18 ani", dar ce schimbari vin odata cu implinirea acestei frumoase varste?

In primul rand numai trebuie sa depinzi de parinti, ai independenta totala, orice vrei sa faci nu-ti mai trebuie acordul lor. Poti sa te angajezi fara semnatura parintilor, poti sa te muti singura, poti sa pleci oriunde fara parinti sau fara vreun act aditional care sa ateste acordul parintilor.

La 18 ani poti sa consumi bauturi alcoolice fara frica ca parintii tai vor fi trasi la raspundere. Poti avea un cuvant de spus la alegerea presedintelui sau a primarului, exprimat prin vot.
Mult ravnitul permis de conducere, in sfarsit va fi al tau, de acum vei avea libertatea de miscare, si daca mai primesti si o masina cadou, esti si mai fericita.

Odata ce ai implinit 18 ani se termina liceul, care este ultima forma scolara care este obligatoriu sa o urmezi, este alegerea ta daca vrei sa urmezi o facultate dupa, sau un curs. Aici este bine totusi sa asculti si sfatul parintilor, chiar daca acum, legal, esti matura, trebuie sa iei in calcul ca parintii tai au mult mai multa experienta de viata.

La 18 ani vei simti in sfarsit ca poti fi luata in serios, acesta varsta este cheia magica spre libertate, dar trebuie sa stai sa te gandesti un pic daca poti face fata acestei avalanse de schimbari, daca esti suficient de matura si cu picioarele pe pamant sa iei decizii pentru viata ta de una singura. Consecintele deciziilor tale vor aparea mai tarziu, asa ca nu strica sa asculti si sfaturile altora, asta nu inseamna ca iti scade din independenta, asta inseamna ca esti suficient de matura sa urmezi sfaturile bune si sa faci ceea ce este mai bine pentru a ajunge acolo unde ti-ai propus.

Varsta de 18 ani aduce multe schimbari fata de viata de adolescent, multe responsabilitati, asa ca fi cumpatata si cantareste de fiecare data deciziile pe care le iei.

« PREV
NEXT »

Niciun comentariu

Facebook Comments APPID