Sportul si sanatatea

Despre beneficiile care le aduce sportul asupra organismului s-au scris multe si toata lumea stie cat de important este sportul pentru o viata sanatoasa. Pentru multi sportul reprezinta o corvoada, preferam mai degraba sa ne relaxam in fata televizorului, decat sa facem cateva ore de sport. Trebuie sa fim constienti ca uitatul la televizor nu aduce nimic benefic asupra corpului si ar trebui sa includem sportul in activitatea noastra zilnica pentru un stil de viata sanatos.
Avantajele de a practica macar o jumatate de ora de exercitii fizice zilnic sunt multiple: sportul mentine greutatea corpului in limite ideale, intareste oasele, tonifica musculatura, creste puterea de concentrare.
Prin miscare se imbunatateste nutritia tesuturilor si celulelor, ceea ce duce la o buna functionare a tuturor organelor, astfel organismul nostru devine mai rezistent atat la efort fizic cat si impotriva factorilor patogeni.

Sportul reduce in medie cu 40% predispozitia spre obezitate.
Miscarea iti da o stare de bine, cu ajutorul sportului se elimina hormonii responsabili cu fericirea.
Pe langa toate acestea sportul cu siguranta creste durata de viata, dar trebuie practicat cu regularitate pentru a actiona asupra longevitatii. Sedentarismul este inamicul nostru, creste riscul multor boli cronice: diabetul, boli de inima. Cu toate aceastea oamenii sunt mai putini activi, de vina este faptul ca tehnologia ne face traiul mai comod, cunosc persoane care nici macar pana la magazinul din cartier nu se mai duc pe jos, de aceea a crescut rata de obezitate, suntem prea comozi si ignoram toate beneficiile practicarii sportului.
Fiecare are dreptul sa aleaga cum isi pastreaza sanatatea, dar daca vrem sa facem cat mai putine vizite la medic este bine sa facem un efort sa renuntam la sedentarism si comoditate.


Comentarii

Postări populare