Jimmy Choo - un original in lumea modei

Un nume devenit clasic in industria modei, Jimmy Choo a ajuns din Malaezia in lumea exclusivista a designerilor, urmand un parcurs fulminant, care l-a condus spre celebritate. Orice dictionar de fashion sau revista glossy are in paginile sale numele celui care a creat pantofi si a redesenat coordonatele modei secolului XXI. Casa de moda care ii poarta numele a atins venituri ce depasesc 1 million de lire sterline in 2016.Celebritati ca Victoria Beckham, Kim Kardashian, Elisabeth Hurley, poarta cu mandrie creatiile Jimmy Choo.

Nascut in 1948, la 15 noiembrie, intr-o familie de cizmari,  Jimmy Choo Yeang Keat a deprins dragostea pentru fabricarea pantofilor de la tatal sau. Prima pereche care a iesit din mainile sale se pare ca a fost lucrata pe vremea cand avea doar 11 ani.

Choo a absolvit la Londra Cordwainers Technical College, in 1983. Creatiile sale in domeniul incaltamintei si designului au atrasa atentia revistei Vogue in 1988. Stabilit la Londra, creatorul Jimmy choo isi lasa amprenta asupra modului in care sunt conceputi pantofii, iar stilul sau devine curand preferatul vedetelor. Casa de moda Jimmy Choo devine o firma exclusivista, iubita de toti londonezii, iar capitala cetoasa a insulei sale adoptive, Londra, devine o emblema a designului din moda contemporana.


Simplitate si rafinament, bun gust si stil- pantofii Jimmy Choo ofera originalitate si minimaslism intr-o lume incarcata de sclipici si exagerari. La nici 30 de ani, Choo cucereste lumea podiumurilor de moda, stand alaturi de monstii sacri ca Manolo Blahnik, Gucci sau Prada.


Jimmy Choo si-a vandut actiunile companiei si a preferat sa ramana un creator, un designer, si nu un afacerist. Numele sau ramane insa legat de cele mai originale si iubite creatii, iar pantofii realizati de el sunt adevarate repere pentru actualii creatori de incaltaminte. Compania care ii poarta numele are locatii pe intreaga planeta, iar minunatii pantofi sunt vanduti in Los Angeles, Londra, New York sau Beverly Hills.Genti, parfumuri, accesorii intregesc gama larga de produse ale brandului, fiind cunoscuti chiar si in Romania


Comentarii

Postări populare