NOUTATI
latest

Aplicarea corecta a rujului mat

Acum ceva ani a aparut in peisajul machiajului la moda, fardurile mate, care au menirea sa acorde ochilor un aspect catifelat, apoi a aparut si oja mata, care confera mainilor eleganta si stil, iar acum de cateva sezoane li s-a acordat si buzelor privilegiul de a fi scoase in evidenta cu ajutorul rujului mat.
Acesta avand pigmenti de colorare puternici, are un grad de acoperire mai mare si da buzelor un aspect senzual.

Rujurile mate se gasesc in toate nuantele si au avantajul ca rezista mai mult timp pe buze. Desi par a fi lipicioase si cu tendinta de a usca buzele, rujurile mate au fost create sa aiba o textura usoara, matasoasa.

Make-up artistii ne dezvaluie cateva trucuri pentru aplicarea corecta a rujului mat.
In primul rand, inainte de aplicarea rujului trebuie facuta o operatiune de exfoliere a buzelor, pentru indepartarea pielitelor uscate. Daca buzele sunt uscate si crapate, rujul mat va capata un aspect inestetic. Un scrub preparat din zahar sau miere, este tocmai bun pentru a scapa de buzele uscate, iar pentru hidratare aplicati un balsam hidratant pentru buze.

Inainte de aplicarea rujului, pentru un aspect ingrijit este bine sa folosim un creion de buze pentru un contur frumos, dar si pentru efectul de buze mai mari si mai pline. Creionul trebuie sa fie in aceeasi nuanta cu cea a rujului.

Pentru o culoare mai intensa, si care sa reziste mai mult pe buze, te poti folosi de trucul aplicarii celui de-al doilea strat de ruj, acesta dupa ce ai tamponat cu un servetel primul strat de ruj. Ai grija de urmele de ruj inestetice, care sunt in afara  conturului, poti folosi o perie cu peri sintetici pentru a sterge aceste urme.

Pentru demachierea rujului este nevoie sa folosesti ceva mai mult decat un demachiant obisnuit, deoarece rujul mat are o rezistenta mai mare, pentru a nu agresa buzele, indicat este sa folosesti orice fel de ulei, care il pui pe o discheta demachianta si apoi cu miscari delicate stergi rujul, apoi clatiti cu apa calduta.

« PREV
NEXT »

Niciun comentariu

Facebook Comments APPID