Cat de benefic este sexul pentru organism

Sexul, in tara noastra, inca este privit ca un subiect tabu, mai ales de catre populatia adulta, insa specialistii care au facut tot felul de studii, cu privire la beneficiile care le aduce practicarea regulata a sexului, spun ca acesta aduce avantaje si dincolo de placerea simtita in dormitor.
De multe ori se fac tot felul de glume pe baza beneficiilor aduse de partidele de sex, dar specialistii sustin ca aceste glume chiar sunt reale. Sexul practicat cu regularitate (aproximativ de 4 ori pe saptamana), si cu parteneri sabili, are o actiune pozitiva asupra organismului.

Sexul ne scapa de stres (sau cel putin il reduce)
Endorfinele care sunt eliberate cand ai orgasm, iti dau o stare de bine, aceasta stare ne ajuta sa raspundem optim la stiuatiile stresante, la care suntem supusi frecvent. In conditiile de stres, activitatea sexuala ne ajuta sa tinem in limitele normale, tensiunea arteriala.

Sexul creste imunitatea
O activitate sexuala regulata ajuta organismul sa secrete imunoglobuline A, care sunt defapt anticorpi care lupta importiva factorilor daunatori din mediu. Acesti anticorpi se afla la nivelul mucoaselor, iar cu ajutorul acestora, organismul este protejat de infectii.


Sexul ne ajuta sa slabim
In timpul unei partide de sex se pierd in jur de 4 calorii pe minut. Desi nu pare mult, daca combinam cu alte metode de slabit, precum sport si regim alimentar, vom ajunge la greutatea dorita mult mai repede. 3750 de calorii pierdute, sunt echivalentul a unui kilogram pierdut.  Intr-o partida de sex intens, cu o durata de 30 de minute vom pierde 120 de calorii.


Sexul ajuta sa avem stima de sine ridicata
Printr-o viata sexuala activa, ajungem la un echilibru interior mai stabil, mai ales pentru cei care au partener stabil, fiinca intervine atasarea emotionala fata de alta persoana si o daruire mai mare. Practicarea sexului creste autoaprecierea, stimuleaza initiativa, acestea avand ca rezultat diminuarea starilor negative si frustrarilor, ajutand la stabilirea unor relatii sociale mai bune.


Sexul ne face mai buni
Prin orgasm, organismul nostru secreta "hormonii iubirii" si anunme oxitocina. Acesti hormoni determina schimbari de comportament in bine, ne face mai sensibili, mai dragastosi, mai intelegatori.

Comentarii

Postări populare