Ce obiecte nu trebuie sa imprumutam

Este frumos sa imparti lucruri cu alte persoane, mai ales noi fetele, ne imprumutam unele lucruri, cum ar fi hainele sau alte obiecte, intre noi. Dar sunt si lucruri personale care nu ar trebui sa le imprumutati pentru a nu-ti pune in pericol sanatatea.
Pe langa periuta de dinti, de care se stie ca nu poate fi imprumutata de la o persoana la alta, mai sunt si alte obiecte personale, care, daca le imprumuti poti sa te alegi cu boli infectioase sau cu bacterii.

Castile
Unul dintre obiectele care se pot infecta daca le imprumuti la altii, sunt castile de ureche. Acestea transmit foarte multe bacterii care se afla in interiorul urechii. Asa ca este bine sa nu le imprumutati, si daca o faceti, ar fi bine sa le dezinfectati cu un pic de apa oxigenata, dupa aceea.

Rujul sau balsamul de buze
Prin imprumutul rujului, balsamului sau al luciului de buze, va puteti infecta cu herpes, chiar daca persoana care l-a folosit, nu are semne vizible ale bolii, aceasta infectie se poate afla in mucoasa gurii sau in saliva, si din pacate impotriva virusului cu herpes nu exista un medicament care sa te vindece total de virus.

Bigudiurile, cleme sau perie de par
Prin aceste accesorii pentru par, se pot transmite fungii si larvele de paduchi. In mod normal la salon, aceste ustensile sunt spalate si dezinfectate, asa ca totusi daca te decizi sa le imprumuti, asa ar trebui sa procedezi si tu, sa le speli foarte bine si dezinfectezi dupa ce le-ai imprumutat.

Deodorantul cu bila
Bacteriile cauzeaza mirosurile neplacute ale transpiratiei, si astfel folosirea deodorantelor cu bila care vin in contact cu pielea ta, pot transmite catre persoana careia ii imprumuti si apoi tu vi in contact cu bateriile celeilalte persoane, astfel face un schimb nestiut de bacterii.

Prosoapele
Mediul umed din baie, este un loc tocmai bun pentru formarea de bacterii si alti microbi, si mai ales pe prosoapele care nu sunt uscate corespunzator dupa folosire. Pe langa faptul ca trebuie schimbat dupa trei zile de utilizare, chiar nu trebuie sa imprumutati  altcuiva prosopul pe care il folositi voi.

Accesoriile cosmetice si de manichiura
Lamele de ras, epilatoarele, pilele, pensetele si forfecutele, trebuiesc dezinfectate din cand in cand, si in nici un caz sa nu le imprumuti altcuiva daca nu sunt dezinfectate si inainte si dupa, deoarece prin aceste ustensile se pot transmite boli grave, care se transmit prin sange, cum ar fi hepatita C sau HIV. Asa ca mare grija cui imprumutati si mai ales modul cum le dezinfectati dupa aceea.

Comentarii

Postări populare