Ce te face nefericita?

Sa tintim spre fericire, este scopul multora dintre noi, dar putini sunt cei cu adevarat fericiti. De multe ori tindem sa cautam fericirea acolo unde nu este, si apoi sa ne impacam cu ideea, ca fericirea nu este pentru noi.
Fericirea nu se gaseste in lucruri materiale, ea este in jurul nostru, trebuie doar sa realizam faptul ca viata nu este intotdeauna roz, iar fara un pic de efort, nu vom ajunge niciodata sa gasim fericirea.
Persoanele nefercite au cateva caracteristici in comun, daca schimba aceste caracteristici, atunci vor ajunge sa gaseasca fericirea.

Cei care se agata de trecut, sau au astepatari de la viitor, sunt persoanele care nu se bucura de ceea ce au in prezent. Persoanele care se gandesc mereu ce ar fi putut schimba in trecut, pentru a fi altfel in prezent, sau persoanele care traiesc intr-o continua asteptare, sperand ca in viitor se va intampla altceva diferit, fara a face nimic in mod special pentru a le fi mai bine.
Cel mai bine este sa lasam trecutul in urma, oricum numai poate fi schimbat, iar planurile de viitor sa fie concrete cu asteptari realizabile.

Nici persoanele foarte perfectioniste nu o sa fie vreodata, cu adevarat fericite. Ele au tendinta sa se piarda in detalii marunte si sa piarda esentialul. Nimeni nu este perfect in orice, asa ca incerca sa te dedici doar lucrurilor care conteaza pentru tine.

Daca faci parte din categoria persoanelor care se plang mereu, din orice, si nu faci nimic sa te schimb si sa actionezi pentru a schimba situatia, o sa fi si tu una dintre persoanele care nu o sa gasesca fericirea adevarata. Mai bine ti-ai canaliza energia pe ceea ce poti sa faci, decat sa o consumi pangandu-te tot timpul ca tie iti merge cel mai greu sau crezand ca tu esti cea mai necajita.

Si persoanelor pesimiste le va fi greu sa gaseasca fericirea. Sa fi pesimist, inseamana sa nu-ti acorzi nici o sansa in nimic, sa crezi ca totul va merge prost orice ai face. Asa ca nu strica sa fi din cand in cand mai pozitiv, si sa ai incredere in fortele tale.

Comentarii

Postări populare