NOUTATI
latest

Cum aleg parfumul potrivit?

Parfum vine din cuvantul latinesc "per fumus" si se traduce "prin fum". Arta crearii parfumului a inceput din Mesopotamia antica si in Egipt. Prima persoana despre care se stie ca prepara parfumul, este o femeie pe nume Tapputi, aceasta obtinea parfumurile prin distilarea florilor, uleiurilor si alte arome, pe care le filtra si apoi le distila, repetand acesta procedura de nenumarate ori.

De atunci si pana acum productia parfumurilor a continuat sa evolueze, ajungandu-se in ziua de azi sa existe nenumarate companii producatoare de parfum si extraordinar de multe tipuri de parfumuri, care ne incanta simtul olfactiv si nu numai.

Parfumul a devenit atat de indispensabil in viata noastra, incat nu ne simtim bine daca nu il folosim in fiecare zi. Parfumul prin mirosul lui ne transpune intr-o lume magica, este folosit pentru atractie, ca afrodisiac, in multe situatii.

Atunci cand vrei sa cumperi un nou parfum, este bine sa stii anumite reguli, pentru a alege aroma potrivita pentru tine.
Cand esti intr-o parfumerie nu testa mai mult de trei parfumuri, nasul nostru nu va mai distinge corect mirosurile, daca testam mai multe parfumuri, cel mai bine, daca nu te-ai hotarat din prima asupra unui parfum, este sa revi mai tarziu sa testezi alte parfumuri.

Pentru a stii daca parfumul este potrivit pentru tine, testeaza-l, pulverizand putin pe incheietura mainii, si evita frecarea incheieturilor manilor intre ele, aceasta operatiune va amesteca uleiurile tale naturale cu cele din parfum, iar aroma se va altera.

Daca folosesti cartonase pentru testat, pulverizeaza foarte putin pe cartonasi, apoi asteapta cateva secunde sa se evapore alcoolul din parfum si nu trage prea mult aer atunci cand il mirosi, nu trebuie decat sa ii simti aroma.

Cand te dai cu parfum, evita sa il pulverizezi pe par, acoolul din parfum nu va face decat sa usuce parul si sa-l deterioreze.

Alege mai multe arome de parfum, nu te opri la unul singur, foloseste parfumuri diferite pentru fiecare ocazie, sau pentru fiecare anotimp, un parfum cu aroma dulce nu prea merge in zilele calduroase de vara, izul lui va deveni prea inecacios.

« PREV
NEXT »

Niciun comentariu

Facebook Comments APPID