NOUTATI
latest

Cum te intelegi cu soacra ?

In relatia nora-soacra  se confrunta doua ego-uri  feminine care iubesc acelasi barbat – desigur, in mod diferit. La aparitia problemelor  intre soacra si nora intervin o serie de factori: diferentele de varsta,  de conceptii, de personalitate, de mentalitate si sisteme de valori si, nu in ultimul rand, permanenta lupta pentru a cuceri sau pastra primul loc  in inima barbatului iubit – fiu sau sot. Astfel de conflicte pot fi evitate sau aplanate  cu o doza de toleranta si dorinta de comunicare.
Pentru o mama, copilul – chiar daca e vorba de un adult  – este ratiunea ei de a fi. De aceea, nu este de mirare ca la un moment dat, sentimentul mamei ca isi pierde fiul in favoarea altei femei ,este foarte greu de suportat.  Pentru un barbat, desprinderea din relatia cu mama,  este o modalitate de a-si dovedi maturitatea; distantarea intervine de cele mai multe ori intr-o perioada mai delicata pentru mama. Ea nu mai este tanara si poate ca singura satisfactie este propriul ei fiu. In ipostaza de soacra, cele mai multe mame de baieti gandesc ca „nici o femeie nu e destul de buna pentru fiul lor”, traind cu teama permanenta ca sotia il va schimba si il va indeparta de ea. Ca mama nu este usor sa accepti ca fiul tau iubeste o alta femeie cel putin la fel de mult ca pe tine (chiar daca in mod diferit). Cu atat mai mult cu cat nora poate proveni dintr-un alt mediu social-economic, poate avea un comportament si un sistem de valori si norme diferite de ale soacrei.


Multe soacre intra in conflict cu nurorile – si, uneori, cu propriii fii – deoarece: au pretentia sa ocupe exact acelasi rol important in viata fiului lor, uitand ca acesta are acum propria familie si propriile responsabilitati. Soacrele permanent dau sfaturi, din pacate necerute, avand tendinta de a fi vesnic nemultumite, de a-si critica nora si actiunile acesteia.
Ele incearca sa isi impuna dorintele si prezenta in viata cuplului, manifestandu-si gelozia si atitudinea dezaprobatoare.Desigur, exista si soacre bune care, desi resimt gelozie si teama ca isi pierd fiul, stiu sa accepte realitatea si sa se bucure ca, pe langa un fiu, au castigat si o fiica.
 Nici ca nora nu este usor. Cand intri in familia sotului, te poti confrunta cu un alt model de viata de familie, la care adaptarea nu este intotdeauna usoara. Ca sotie, te interpui intr-o relatie mama-fiu bine structurata, in care uneori mama primeaza. O astfel de relatie te-ar putea face geloasa.
Soacra stie mai multe despre fiul ei si poti avea neplacuta senzatie ca esti tot timpul comparata cu ea. Primesti sfaturi de care poate nu ai nevoie sau cu care nu esti de acord; esti criticata, iar soacra ta tine cu tot dinadinsul sa isi dovedeasca superioritatea data de varsta si experienta ei.
Gelozia soacrei este o problema cu care se confrunta cele mai multe femei; ea doreste sa iti arate ca, in continuare, este cea mai importanta in viata sotului tau. Mai mult, are tendinta de a-i lua apararea chiar atunci cand este evident ca el a gresit. Conflictele care pot interveni nu sunt cauzate doar de intoleranta si gelozia soacrei, ci de multe ori si de greselile nurorii.Este o arta modul dea gestiona relatia cu soacra, fie ca esti fata sau baiat. Nu este usor deloc, dar nici imposibil. Multe cupluri trec prin dificultati tocmai datorita convieturii alaturi de soacra, dar multe alte casnicii supravietuiesc acestor relatii si se consolideaza in timp. 
« PREV
NEXT »

Niciun comentariu

Facebook Comments APPID