Cum trebuie aplicat corectorul

Corectorul ne salveaza din multe situatii atunci cand avem mici imperfectiuni la nivelul fetei, estompeaza cearcanele, sau acopera petele de pe fata, dar trebuie sa cunosti anumite tehnici de aplicare a corectorului, pentru a nu scoate mai mult in evidenta imperfectiunile, in loc sa le acoperim.

De regula, pentru a acoperi zona problematica, avem tendinta sa  punem mai mult produs, nu facem decat sa atragem mai mult atentia asupra acestei zone, un singur strat de corector este suficient, acesta trebuie intins bine, si numai daca este nevoie mai adaugam foarte putin corector.

Inainte de a folosi corectorul, este bine sa aplici un strat subtire de fond de ten, acesta va ajuta corectorul sa se fixeze mai bine, si sa se intinda mai bine.

Daca ai pete rosii pe fata, indicat ar fi sa folosesti un creion verde care va estompa culorea, apoi aplica corectorul, intinzandu-l usor, prin tapare.

Foloseste mai multe tipuri de corector, spre exemplu in zona ochilor, pentru cearcane, foloseste un corector lichid, cu un ton mai deschis, intinde-l ajutandu-te de un burete pentru machiaj, dupa aceea cu o pensula moale adauga un pic de pudra deschisa, pentru a fixa corectorul. Iar pentru restul zonelor foloseste un corector potrivit culorii tale de piele.

Un truc, pentru a face fardul de pe ploape sa reziste mai mult, este acela care il folosesc make-up artistii, adica sa aplici corector pe toata suprafata ploapei, make-up artistii mai folosesc acest truc si pentru buze, aplica corector pe buze pentru ca rujul sa reziste mai mult, dar si pentru a neutraliza culoarea naturala a buzelor, astfel rujul va avea pe buze aceeasi nunata ca cea din tub.

O alta intrebuintare ingenioasa a corectorului, este aceea de a corecta greselile pe care le faci atunci cand te machiezi. Daca nu ai trasat bine linia cu eyeliner-ul, o poti indrepta cu ajutorul corectorului, in loc sa te demachiezi si sa o iei de la capat.

La final aplici pudra de fixare pentru rezistenta machiajului, dar si pentru a evita ca fondul de ten si corectorul sa se stranga pe fata, in zona ridurilor.

Comentarii

Postări populare