NOUTATI
latest

Dereglari hormonale - cauza aparitiei acneei hormonale


Acneea hormonala este asociata de multe ori cu varsta adolescentei, dae aceasta nu este o regula, dereglarile hormonale, la femei, pot aparea la orice varsta. Hormonii care sunt responsabili pentru aparitia acneei se numesc hormoni androgeni, adica hormonii masculini, atunci cand nivelul androgenilor este ridicat se stimuleaza glandele sebacee, ceea ce duce la aparitia cosurilor.

Acneea hormonala nu poate fi tratata cu creme sau lotiuni impotriva cosurilor, deorece problema nu este la exterior, ci la interior, prin urmare trebuie consultat un medic dermatolog, pentru a stabili tratamentul potrivit pentru fiecare persoana care sufera de acnee hormonala.

Diferenta dintre acneea obisnuita si acneea din cauze hormonale, consta in aspectul cosurilor. La acneea hormonala cosurile sunt profunde, dureroase si imflamate. Nu este recomandat ca aceste cosuri sa fie scoase, va puteti alege cu cicatrici si leziuni, care vor trece foarte greu.
Zonele in care apar cosuri in cazul acneei hormonale sunt deobicei, linia mandibulei si deasupra pometilor, spre deosebire de acneea normala, unde cosurile apar deobicei in zona fruntii si la baza nasului.

Daca in perioada in care iei pilule contraceptive, cosurile, indiferent daca dispar sau apar mai multe, este un semn care iti arata ca ai dereglari hormonale si din cauza acesta apar cosurile pe fata.
Fetele care sufera de ovare polichistice, un alt motiv al dereglarilor hormonale, au observat ca le apar cosuri in zona gurii.

Alimentatia defectuoasa sau anumite alimente care nu sunt tolerate de organism, pot duce la aparitia acneei.
Oricare ar fi cauza, trebuie consultat un medic specialist, care cu ajutorul analizelor va stabili care este cauza, si va prescrie un tratament adecvat si personalizat.
« PREV
NEXT »

Niciun comentariu

Facebook Comments APPID