Facebook naste invidii

Despre facebook, cea mai mare retea de socializare, s-au facut numeroase studii care sa ateste ca aceasta retea virtuala are multe parti ascunse, si ca ne influenteaza intr-un sens daunator  viata noastra reala. Multe persoane pica in capcana internetului, facandu-si mii de prieteni pe facebook, dar in viata reala sunt foarte singuri.

Cercetatorii spun despre facebook ca este un adevarat generator de invidie, care apare chiar si la oamenii care de obicei sunt multumiti cu viata lor. Aceiasi cercetatori sustin ca pozele de vacanta sunt cele care starnesc cel mai mult invidia. Si cine nu este invidios, atunci cand intra pe contul de facebook si vad diverse persoane din lista lor de prieteni cu poze de vacanta, parca desprinse din reviste, cu peisaje care mai de care, in insule exotice sau cine stie prin ce colt de rai. De altfel facebook-ul a devint un fel de concurs, cu cine posteaza poza cea mai reusita, iar noi oriunde ne ducem incercam sa capturam locul perfect, pentru ca poza sa dea bine pe reteaua de socializare. si uite asa ajungem sa comparam viata noastra cu a celorlalti. Aceasta retea de socializare a devenit un fel de "sa moara capra vecinului".

Cel mai rau este ca  ajungem sa ne simtim mici si neinsemnati, fata de cei a caror viata, cel putin pe facebook, arata perfect. Pe facebook orice postare a altora poate provoaca invidie: invidia ca altii au mai multe like-uri, invidia pentru aspectul fizic, desi multe poze sunt editate, invidia pentru succes.
De aici se nasc sentimente si mai nocive care ne macina, ne fac nefericiti cu ceea ce avem, s-a demonstrat ca daca aceste invidii persista pe un termen mai lung, pot conduce catre depresie.

Invidia este un sentiment normal, pe care o resimtim cu totii, acest sentiment devine constructiv, daca in loc sa stam sa ne plangem de mila, alegem sa facem ceva pentru a fi impacati cu ceea ce suntem. Trebuie sa realizam faptul ca pe facebook nimeni nu posteaza intamplari penibile din viata lui, si sa ne dam seama, ca de fapt, nici in viata noastra lucrurile nu stau deloc rau.

Comentarii

Postări populare