NOUTATI
latest

Feng Shui in dormitor

Dormitorul este camera in care ne refacem energia, ne relaxam, este spatiul nostru intim unde ne retragem departe de agitatia cotidiana.
In aceasta camera trebuie sa ne asiguram ca avem parte de odihna, iar arta feng shui ne vine in ajutor pentru amenajarea dormitorului, asa incat sa atragem numai energii pozitive si sa avem parte de un somn linistit, fara insomnii.

Feng shui se ridica la rangul de stiinta, care se ocupa cu echilibrarea energiilor dintr-un spatiu. Desi de cele mai multe ori este necesara indrumarea unui specialit pentru amenajarea unui spatiu in stil feng shui, exista cateva regului pe care le poti respecta fara a consulta un expert.

1. Prima regula in ceea ce priveste amenajarea dormitotului feng shui, este ca orice aparat electrocasnic sa fie scos din dormitor: TV, laptop, chiar si ceasul cu radio, nu trebuie sa fie in dormitor. Orice aparat care se baga in priza, ne consuma din energia noastra pozitiva, si ne perturba starea noastra de relaxare totala.

2. Asezarea patului este foarte importanta, conform filisofiei feng shui. Acesta trebuie sa fie pozitionat astfel incat sa se poata vedea usa dormitorului, dar nu trebuie sa fie pe aceeasi linie cu ea. Patul trebuie sa fie pozitionat pe peretele opus fata de usa, iar sub pat este bine sa evitam sa depozitam ceva. In jurul patului trebuie sa fie cat mai mult spatiu, aceasta ajuta ca energia pozitiva sa circule in toata camera.

3. Oglinzile in dormitor trebuiesc evitate, sau cel putin atunci cand stai pe pat, nu trebuie sa vezi imaginea ta reflectata in oglinda. Conform artei feng shui, se spune ca oglinda acumuleaza tot felul de energii, si nu este bine atunci cand te trezesti sa iti vezi chipul in oglinda, pentru ca toate energiile din ea se vor intoarce aupra privitorului.

4. Dormitorul trebuie mentinut tot timpul curat si bine aerisit, iar pe timpul zilei lumina soarelui trebuie sa patrunda in casa, dar lumina nu trebuie sa cada direct pe pat pentru ca il va supraincarca energetic. In schimb noaptea trebuiesc trase jaluzelele,astfel incat legatura cu intunericul de afara sa fie taiata.

5. Tablourile din dormitor trebuie sa fie alese cu grija, peisajele acvatice sau scenele de lupta, nu au ce cauta in dormitor, iar daca ai poze cu tine pe pereti, asigura-te ca trupul tau se vede integral.

6. Plantele in dormitor sunt bine venite, pentru ca ele emana o energie pozitiva, un ghiveci cu flori, amplasat intr-un colt al dormitorului este tocmai potrivit.

« PREV
NEXT »

Niciun comentariu

Facebook Comments APPID