NOUTATI
latest

Greseli care le faci la dus

Atunci cand faci dus, nici nu-ti trece prin cap ca ai putea sa faci ceva gresit, pare un lucru atat de simplu, incat cu greu ai crede ca nu faci ceea ce trebuie. Dar de cele mai multe ori se intampla sa facem greseli atunci cand facem dus.
Iata care sunt greselile care frecvent le faci atunci cand esti in dus.

Folosesti prea mult timp acelasi burete de baie
Daca iti place, ca atunci cand faci dus, sa folosesti burete sau manusa de baie, trebuie sa stii ca acestea trebuiesc schimbate, cel mult, la doua saptamani. Mediul din baie este umed si favorizeaza formarea de bacterii, mai ales pe buretele de baie, care se usuca greu, schimbarea lui cat mai des te fereste de raspandirea bacteriilor sau cipercilor pe pielea ta.

Apa fierbinte
Nu este recomandat ca atunci cand faci dus, sa faci cu apa fierbine, pielea va fi mai uscata, creste prea mult circulatia sangelui, poate provoca chiar si mancarime, eczeme sau roseata. Cea mai buna temperatura a apei, pentru corp, este de 35 - 40 grade, asa ca evita apa fierbinte pe corp.

Exfolierea zilnica
Exfolierea este recomandata, dar nu trebuie sa faci exces, daca obisnuiesti sa iti exfoliezi pielea in fiecare zi, pielea ta va deveni uscata si va deveni mai tare in timp. Exfolierea trebuie efectuata o data pe saptamana, pentru a indeparta murdaria si pielea uscata.

Cum intri in dus te apuci de epilat picioarele
Femeile care folosesc lama de ras, ca metoda de indepartare a parului nedorit de pe picioare, au tendinta, ca atunci cand intra in dus, sa se si apuce de epilat. In realitate trebuie sa astepti cam 15 minute, pentru ca pielea sa fie pregatita de ras. Aburii din dus inmoaie pielea si foliculi firelor de par se deschid, si astfel pielea va fi mai fina dupa epilare.

Te stergi prea agresiv
Cand te stergi, dupa ce ai facut dus, trebuie sa folosesti un prosop moale din bumbac, dar fara sa-l freci pe piele, ci prin tamponare.

« PREV
NEXT »

Niciun comentariu

Facebook Comments APPID