Judetul Brasov - destinatie de poveste

Cele mai frumoase locuri din judeţul Brasov sunt binecunoscute turistilor : Bran, Rasnov şi Rupea, dar exista si  alte obiective turistice , nu la fel de cunoscute,  insa invaluite intr-un aer de mister medieval. Legenda antica  a Pietrelor lui Solomon din Braşov aduce mii de curiosi anual , in cautare de senzational. Dacă orasul  este déjà renumit ca destinatie turistica,  judeţul are incă multe secrete de descoperit.

Cetatile medievale ridicate acum cateva secole sunt o veritabila atractie turistica. Orice vizitator care ajunge in judetul Brasov nu trebuie sa rateze fortificatiile. Cetatea Rasnov este una dintre cele mai vizitate cetati.. Este o fortificaţie construita in 1335, fiind una dintre bastioanele de protectie ale Transilvaniei. Turistii pot urca la cetate cu o cremaliera, dar si pe jos ,pe un traseu superb prin padurea deasa.

O altă cetate superba este Cetatea Rupea. Aflata in ruina timp de mai multi ani, Cetatea Rupea a fost renovata iar acum arata senzational. Se vede perfect de pe drumul  DN 13 care duce spre Sighisoara. Se ajunge usor la ea, este un drum neted si usor dar exista si  parcare pentru turisti. 


Cetatea Fagaras este si ea o fortificatie care face parte din cele mai frumoase locuri din judetul Brasov. Are o istorie de peste 600 de ani, a fost locul balurilor medievale pe vremea lui Mihai Viteazu, dar a fost si  o  vestita inchisoare comunista


 Nu ratati  nici Biserica Fortificata din Prejmer, o constructie cu o arhitectura superba si singura din judet care este cotată cu trei stele in Ghidul Michelin. Dacă ajungeti  in  zona,  faceti o plimbare si la Fundata si Sirnea, doua localitati pitoresti considerate, la randul lor, unele dintre cele mai frumoase locuri din judetul Brasov. Ele sunt situate la mare inaltime, unde veti avea parte de aer curat si multa istorie. Fundata este localitatea aflata la cea mai mare altitudine din Romania si a fost chiar pe granita dintre Imperiul Austro - Ungar si  Tara Romaneasca.


Canionul 7 Scari este un defileu sapat in  calcar in Masivul Piatra Mare si unic in Europa.  Lungimea acestuia este de 160 de metri, cu o diferenta de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 1.050 de metri. Defileul este format din sapte scari  din metal cu inaltimi cuprinse intre  2,5 si 15 metri, care ii dau numele si care se transforma in cascade cand volumul de apa al rausorului Sapte Scari creste.
Accesul principal la Canionul 7 Scari se face dinspre localitatea Timisu de Sus şi Dambul Morii, de pe Drumul National 1 (traseu banda galbena), in  aproximativ o ora  de mers. O drumeţie va va incarca  cu siguranta de energie , iar peisajul este unul de exceptie. Canionul ofera diferite  legende şi se spune ca

este locul perfect unde poti sa-ti alegi mireasa.  

Templul Ursitelor se afla la poalele Muntilor Fagaras, in apropierea satului Sinca Veche din judetul Braşov. Legenda spune ca imediat ce ajungi in  subteran,  oboseala dispare ca prin minune si tot corpul este invadat de energie In timp, s-a nascut legenda  ca toti cei care intra in templu se vindeca de boli. Se zice ca cine doarme macar si cateva  minute in templu sau in  apropierea lui capata energie si puteri noi. Templul este impodobit cu icoane, flori de munte si candele care nu se sting niciodata.

Comentarii

Postări populare