NOUTATI
latest

La multi ani de Sfintii Mihail si Gavril!

Sarbatoarea care ii praznuieste pe Sfintii Mihail si Gavril, este sarbatoarea inchinata tuturor cetelor ingeresti care au ramas langa Dumnezeu.

Sfantul Arhanghel Mihail, a carui nume se traduce din ebraica "Cine este ca Dumnezeu?", este ingerul care s-a luptat cu ingerii rai condusi de Lucifer. Inainte de Facerea Lumii, erau in ceruri numai ingeri buni, Dumnezeu a pus la incercare ingerii, iar acestia s-au despartit in doua cete, ingerii buni care au fost condusi de Mihail, si ingerii rai care au trecut de partea lui Lucifer. Mihail impreuna cu ingerii sai, l-au invins pe Lucifer si i-au alungat din ceruri pe ingerii rai, acestia devenind demoni.

Sfantul Arhanghel Gavril, in ebraica numele sau inseamna "barbat - Dumnezeu". El este cel care a "binevestit Nasterea Domnului si a Sfantului Ioan Botezatorul. Se spune ca el este Sfantul care a pravalit piatra de la mormantul Mantuitorului, vestind Invierea Domnului".
Sfantul Gavril este considerat protectorul fecioarelor, a familiilor crestine, al mamelor, dar si a calugaritelor iubitoare de feciorie si de Hristos.

In acesta zi, cu prilejul acestei mari sarbatori, se spune ca cei casatoriti religios, sa aduca daruri de colacei, nasilor. La cununie, cele doua lumanari tinute de nasi semnifica simbolul celor doi Arhangheli, Mihail si Gavril.

Tot astazi, cei care poarta numele Sfintilor Mihail si Gavril isi serbeaza ziua de nume, si nu sunt putini la numar, in jur de 1,3 milioane de romani poarta numele Sfintilor.
In fiecare an, pe 8 noiembrie, cei care poarta numele Mihai, Mihail, Gabriel, Gavril, Mihaela, Gabriela, etc, sunt sarbatoriti, si cu aceasta ocazie le uram un calduros LA MULTI ANI, MULTA SANATATE SI SA AVETI PARTE DE TOT CE ESTE MAI FRUMOS SI  MAI BUN! tuturor ce poarte aceste nume.

« PREV
NEXT »

Niciun comentariu

Facebook Comments APPID