Nevoia de spatiu in dragoste

Fiecare fiinta umana se dezvolta individual, avem personalitati diferite, o perceptie de viata diferita, vedem lucrurile intr-un alt mod fata de altii. Dar atunci cand suntem intr-o relatie lucrurile se schimba un pic, pentru ca cele doua persoane care formeaza cuplul vor sa fie un tot unitar, intr-un cuplu numai este vorba doar despre tine ca persoana, ci despre voi. Trebuie sa faceti totul la comun, sa mergeti impreuna in vacanta, sa mancati, sa dormiti, sa va plimbati impreuna. Dar vin acele momente cand ti-ai dori sa faci si altceva, sa iesi doar cu fetele, sau pur si simplu sa nu fi deranjata de nimeni, sa te retragi departe de toti, chiar si de persoana iubita.

Chiar daca suntem implicati intr-un cuplu avem nevoie de spatiul personal. Asa ca trebuie sa intelegem partenerii nostri atunci cand dau semne ca ar vrea sa petreaca timp, din cand in cand, fara noi. Daca esti genul de fata care isi sufoca si isi acapareaza partenerul cu totul: nu vrei sa-l intereseze nimic si nimeni in afara de tine, ai vrea sa stii cu cine vorbeste, sau vrei sa-i cunosti toti prieteni, fostele iubiri; afla ca nu vei face decat sa-l indepartezi, cu cat il vei tine mai mult legat de tine, cu atat va fi mai mare dorinta lui de evadare.

Da-i libertatea, din cand in cand, sa iasa decat el cu prietenii, sau sa se duca la un meci de fotbal. Daca sunteti intr-un cuplu aceasta nu inseamna ca trebuie sa renunte la activitatile care lui ii fac placere.

De cele mai multe ori, intr-un cuplu, partenerii nu au aceeasi nevoie de a sta impreuna, asa ca cel mai bine este sa va gasiti un echilibru intre a sta impreuna si a petrece timp separat. Niciunul  dintre parteneri nu trebuie sa abuzeze de spatiul personal, pentru ca atunci cand oferi prea mult spatiu, partenerul tau va crede ca esti nepasatoare si va ajunge sa petreaca mai mult timp cu prietenii decat cu tine, si poate ca va ajunge sa calce si stramb, pentru ca tu ii dai impresia ca il vei putea ierta usor.

Pentru un cuplu fericit, cheia succesului este echilibrul intre cele doua nevoi: nevoia de a fi impreuna si nevoia de spatiu personal.

Comentarii

Postări populare