Reguli de urmat pentru a avea o relatie fericita

Te afli intr-un cuplu si vrei ca relatia ta sa merga si sa fiti fericiti pana la adanci batraneti. Ai prietene care iti spun cat de minunata este relatia lor de cuplu si cat de fericiti sunt impreuna, si te intrebi, cum reusesc sa aibe o relatie asa frumoasa.
Nu toate culpurile sunt la fel, dar exista niste principii dupa care sa te ghidezi, pentru a ajunge sa ai si tu o relatie fericita, pentru ca aceasta relatie se construieste pas cu pas, daca ai langa tine persoana potrivita.

Respectul reciproc, este cel mai important intr-o relatie, sa respecti pe cel de langa tine, inseamna ca oricat de bine si de confortabil te simti langa el, nu trebuie sa ajungeti niciodata sa va jigniti, sa tipati unul la altul sau sa va vorbiti urat.

Sti zicala aceea "esentele tari se tin in sticlute mici"? Pe principiul acesta trebuie sa mergeti intr-o relatie, ofera-i partenerului mici atentii: fa-i un masaj, ofera-i bilete la un meci, sau orice altceva marunt, care ii va arata partenerului tau ca iti pasa de el si de nevoile lui. Sau din cand in cand lasa-l pe el sa ia ultima felie de pizza sau ultimul cubulet de ciocolata.

O alta regula importanta intr-o relatie, este comunicarea, nu va temeti sa intrebati atunci cand aveti o nelamurire, nu lasa sa treaca timpul facandu-ti tot felul de scenarii in minte.
Faceti-va un obicei din a discuta seara despre experientele, pe care fiecare dintre voi le-a avut pe parcursul zilei, dar evitati sa va plangeti, vorbiti calm, si daca aveti vreo problema, poate la serviciu, puteti sa cereti sfatul partenerului. Iar daca apar probleme intre voi, discutati astfel incat sa ajungeti la o solutie pentru a rezolva problema respectiva.

Chiar daca aveti idealuri diferite, sustineti-va unul pe altul, incurajati-l pe cel de langa voi si sprijiniti-l atat cat puteti. Invatati unul de la altul lucruri noi si fiti deschisi si empatizati cu partenerul.

Comentarii

Postări populare