NOUTATI
latest

Vatra Dornei - destinatie pentru sarbatorile de iarna

Vatra Dornei este un municipiu din judetul Suceava,  zona Bucovinei, in anul 2000 a fost declarat municipiu, fiind cel mai mic si cel mai recent municipiu din Suceava.
Vatra Dornei este o statiune balneara, dar si o statiune pentru practicarea sporturilor de iarna. Aceasta staiune este plina de turisti atat vara, cat si iarna, vara fiind preferat de turisti pentru apele sale termale, dar si pentru celebrele biserici si manastiri din Bucovina.

Orasul este inconjurat de Muntii Giumalau, Muntii Bistritei, Muntii Calimani si Muntii Rodnei. Atractiile acestui frumos oras sunt: Parcul Natural, care este renumit pentru veveritele sale, Muzeul de Stiinte ale Naturii si Cinegetica, Muzeul Etnografic care se afla in cladirea  primariei, dar si izvoarele cu ape termale.
In timpul sezonului rece, atractiile principale sunt cele patru partii, cautate chiar si de turistii straini.

Partia de schi "Dealul Negru" lunga de  3200 metrii, fiind a doua partie din tara, ca lungime. Partia are o diferenta de nivel de 400 de metrii, este destinata mai mult amatorilor. Aceasta partie are instalatie de transport cu telescaun care functioneaza tot timpul anului, cel mai solicitata fiind iarna si vara, partia mai beneficiaza si de instalatie pentru zapada artificiala.

Partia de schi "Parc", cu o lungime de 900 metrii. Este situata in centrul statiunii Vatra Dornei. Aceasta partie are in dotatre iluminare nocturna, telescaun, un baby-schi pentru copii si tunuri de zapada.

Partia "Poienita" sau "Parc2", lunga de 550 de metrii, este destinata incepatorilor si copiilor, avand un grad redus de dificultate.

Partia "Veverita", are o lungime de 780 metrii, gradul de dificulatate este mediu, aceasta partie are iluminare nocturna, instalatie pentru zapada artificiala si transport prin cablu bipost.

Vatra Dornei este o destinatie perfecta pentru a petrece sarbatoarile de iarna. Hotelurile si pensiunile din statiune vin cu tot felul de oferte in aceasta iarna, pentru a avea o vacanta de neuitat in aceasta statiune.
Daca vrei sa ai parte de un peisaj idilic de iarna si de sarbatori de iarna ca-n povesti, nu ezita sa pui pe lista Vatra Dornei ca destinatie pentru a-l astepta pe Mos Craciun sau pentru a petrece noaptea dintre ani.« PREV
NEXT »

Niciun comentariu

Facebook Comments APPID