NOUTATI
latest

Bauturi si alimente inventate din greseala

De-a lungul istoriei, oamenii au facut tot felul de descoperiri, multe dintre acestea au fost descoperite din intamplare, sau datorita unui esec, asa au luat nastere cateva retete renumite de mancare, sau bauturi care astazi sunt foarte populare. Bineinteles, retetele, in timp, s-au imbunatatit, dar cei care le-au inventat au ramas in istorie.
Un exemplu de aliment inventat din greseala, este inghetata pe bat. Acest aliment delicios a fost inventat de un tanar pe nume Frank Epperson, acesta si-a uitat pe terasa, intr-o seara de iarna, paharul cu suc, care avea o spatula de lemn in interior, peste noapte sucul din pahar a inghetat, iar cand Frank a incercat sa scoata spatula, a iesit cu tot continutul paharului.
Tot legat de inghetata, aflam cum s-a inventat cornetul pentru inghetata. In 1904 la un targ din St. Louis din America, un vanzator care vindea o inghetata, a ramas fara farfuri, insa langa el era un alt domn care vindea gofre, asa ca a luat gofre de la acesta, le-a rulat si asa a luat nastere cornetul de inghetata.
Berea are o istorie veche si interesanta. Acesta s-a descoperit cu multi ani in urma, mai precis in urma cu 12000 de ani, cand datorita umiditatii din depozitele de alimnete ale mesopotamilor, acestia isi tineau cerealele depozitate in vase mari, aceste cereale au fermentat si astfel a fost descoperita berea. Insa berea care o cunastem noi azi, a fost produsa de calugarii in Evul Mediu.
O istorie interesanta si haioasa o au si chipsurile. Bucatarul George Crum, care lucra la un hotel din New York, enervat la culme de criticile aduse de catre un client la adresa cartofilor sai, care a spus ca sunt prea grosi si fara gust, Crum a vrut sa-i dea o lectie si a taiat cartofii in felii foarte subtiri, si le-a dat cu multa sare, apoi i-a prajit. Clientul a fost foarte incantat de gustul acestor cartofi, asa ca i-a recomandat si altora, asa au aparut chipsurile.
Sampania a fost inventata datorita unui dezastru natural. In 1940, vremea din regiunea Champagne s-a schimbat foarte mult, asfel s-a schimbat si procesul de fermentatie al vinului. Ceea ce se credea a fi un esec a devenit un succes foarte mare.
Sandwich-ul a luat nastere datorita contelui de Sandwich, John Mantagu al 4-lea. Acesta era un impatimit al jocurilor de noroc, si din dorinta de a nu mai pierde nici o mana la carti, i-a cerut bucatarului sa-i pregateasca ceva care se poate manca in timp ce joaca, asa ca bucatarul i-a pus o bucata de carne intre doua felii de paine.


« PREV
NEXT »

Niciun comentariu

Facebook Comments APPID