NOUTATI
latest

Care sunt motivele caderii parului

Majoritatea oamenilor se confrunta cu aceasta problema, si femeile si barbatii au probleme in ceea ce priveste caderea parului. Caderea parului in mod excesiv ne poate afecta si din punct de vedere psihic, pentru unele persoane, stima de sine poate scadea simtitor din cauza pierderii parului.

Firul de par este format din keratina, aceasta fiind o proteina care este prezenta si la unghii si in stratul exterior al pielii. O pierdere de 50 - 100 de fire de par pe zi este normala, pentru ca acestea sunt regenerate de foliculii de par.
Sunt mai multe cauze care duc la caderea parului, asa ca daca sesizezi o pierdere a firelor de par intr-o cantitate mai mare, este posibil sa te confrunti cu una dintre aceste cauze.

Cauze ereditare
Caderea parului se poate transmite ereditar, aceasta afectiune este mai raspandita in randul barbatilor, dar si femeile  se pot confrunta cu aceasta problema, aceasta se numeste alopecie. Caderea parului din cauze ereditare, poate sa apara treptat la orice varsta, dar in cele mai intalnite cazuri, incepe sa se manifeste intre 20 si 30 de ani.

Stresul
Stresul este principala cauza a caderii parului. Grijile cotidiene, problemele, anxietatea si nelinistea, sunt factori favorizanti, care duc la cadera parului. Este foarte greu sa impiedicam stresul sa ne afecteze starea noastra generala de sanatate, deoarece stresul este responsabil in declansarea multor boli de care suferim.

Schimbarea sezonului
S-a constatat ca parul tinde sa cada mai mult primavara si toamna. In special la sfarsitul verii si prima luna din toamna, in special femeile se confrunta cu o pierdere mai mare a firelor de par, decat in mod normal. Astenia de primavara este un alt factori care influenteaza caderea parului.

Perioada post-natala
Datorita nivelului scazut de estrogen in organism, din aceasta perioada, dar si datorita dereglarilor hormonale, prospetele mamici se confrunta cu caderea intr-o cantitate mai mare a parului.

Daca considerati ca va cad mai multe fire de par decat este normal, indicat este sa consultati un medic dermatolog care va stabili cauza precisa, si va prescrie tratamentul adecvat.

« PREV
NEXT »

Niciun comentariu

Facebook Comments APPID