NOUTATI
latest

Invata sa spui NU

Daca esti genul de persoana altruista, care are tendinta sa sara in ajutor oricarei persoane care ii cere ajutorul, probabil ca iti vine greu atunci cand esti obosita sau ai altceva de facut, sa refuzi si sa spui NU. Incercand tot timpul sa-i multumesti pe ceilalti, vei ajunge sa fi mereu stresata si sa suferi de anxietate. Asa ca fa-ti un bine si invata sa refuzi atunci cand ti se cere o favoare, daca tu consideri ca trebuie sa refuzi, atunci spune NU.

NU este un cuvant simplu, dar cu o mare insemnatate, si care, in general, femeilor le este mai greu sa il foloseasca. Persoanele care stiu, si le place sa manipuleze pe altii, vor fi mai mult decat incantate sa gaseasca o persoana care nu stie sa refuze. Pretinzand ca iti este prieten, va profita de bunatatea ta la maxim. Gandeste-te doar ca prietenii adevarati, nu vor avea nici o problema, daca ii refuzi, atunci cand tu consideri ca ti-au cerut ceva care tie nu-ti face placere.

Daca te duci in vacante numai unde vrea partenerul tau, sau un coleg iti cere mereu favoruri pentru ca stie ca nu-l refuzi, daca mereu tinzi sa pui prioritatile altora inaintea prioritatilor tale, la un moment dat vei rabufni, asa ca ar fi bine sa eviti sa ajungi in aceasta situatie, spune NU de la inceput daca tu stii ca ai alte prioritati.

Pentru inceput iti va fi greu sa refuzi, dar incet vei invata sa spui nu, si astfel sa-ti creezi un echilibru interior. Daca la serviciu ti se cere sa faci extra-sarcini, si chiar iti vine greu sa refuzi, poti sa-ti iei macar un moment de gandire si astfel poti sa-i spui celui care iti cere favoarea, ca trebuie sa faci altceva momentan.

Atunci cand esti hotarata sa refuzi, spune clar si fara prea multe justificari, daca raspunzi cu "ma mai gandesc", pana la urma tot trebuie sa raspunzi cererii, asa ca mai devreme sau mai tarziu vei fi pusa in stiuatia de a raspunde acestei cereri.

Cand spui NU, dar peste cateva momente vei reveni asupra acestei decizii si spui da, vei incuraja manipulatorii sa iti tot ceara favoruri, pentru ca in fata lor vei da impresia ca nu esti un om ferm, astfel vei primii diverse cereri din ce in ce mai insistente..

« PREV
NEXT »

Niciun comentariu

Facebook Comments APPID