Ce sa nu porti la birou

Daca ai un serviciu care nu iti impune neaparat sa porti o tinuta office, tot trebuie sa respecti un dress-code, sunt anumite piese vestimentare sau accesori care trebuie sa le eviti sa le porti atunci cand esti la serviciu.

Asa ca incearca atunci cand te duci la serviciu, sa eviti sandalele, si in nici un caz nu te pleca in slapi la lucru, daca porti astfel de incaltaminte, se zice ca nu prea esti luat in serios. Incearca sa iei incaltari care sa fie inchise in fata.

Atunci cand te duci la munca nu folosi prea mult parfum, o igiena corecta si un strop de parfum sunt cele mai indicate, nimanui nu-i place sa aibe o colega care, practic, il intoxica cu mirosul puternic de parfum.

Evita imbracamintea sport la birou, daca iti place sa te imbraci sport, pentru birou ar fi mai bine sa alegi ceva casual, pentru ca te ajuta sa te simti confortabil. Nu te imbraca in trening, totusi te duci la munca, nu la o sala de sport.

Oricat de presata de timp ai fi, sau chiar daca esti in intarziere, nu lua pe tine haine care sunt sifonate sau murdare. Daca te trezesti mai greu dimineata, pregateste-ti hainele pentru munca cu o zi inainte, asfel vei evita sa ajungi la serviciu cu hainele sifonate. Inainte de a pleca la birou, trebuie sa te aranjezi un pic, si aspectul fizic conteaza, nu poti sa apari la lucru cu parul ravasit sau fara nici un pic de machiaj.

Chiar daca iti place sa porti haine mulate, sau bluze care iti scot in evidenta bustul, acestea nu sunt prea indicate pentru birou, pentru ca vor transmite alt mesaj. Oricat de bine arati, atunci cand te duci la lucru, trebuie sa fi constienta ca esti acolo sa muncesti, nu sa flirtezi.

Accesoriile mari si stralucitoare nu sunt nici ele indicate pentru a le purta la birou, pe langa faptul ca sunt incomode, nici nu vor fi admirate de catre superiorul tau. La munca alege bijuterii simple, sa nu iasa prea mult in evidenta.

Desi este posibil ca intr-o institutie, cei care lucreaza acolo sa aibe stiluri diferite de a se imbraca, este indicat ca la serviciu sa adopti cam acelasi stil cu al majoritatii colegilor, daca nu aveti un dress-code strict, alege piese vestimentare care sa nu fie foarte diferite de cele ale colegilor.

La birou nu este locul potrivit unde sa-ti etalezi piesele vestimentare extravagante, decenta este alegerea potrivita.

Comentarii

Postări populare